Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Front Split View Camera: Σύστημα κάμερας εμπροσθοπορείας για

Front Split View Camera: Σύστημα κάμερας εμπροσθοπορείας για «τυφλές» διασταυρώσεις από την Ford

Η «μπλε οβάλ» φίρμα λανσάρει ένα καινοτόμο –σύστημα ασφαλείας το οποίο έγκειται στην παρουσία μιας κάμερας τοποθετημένης στη γρίλια του αυτοκινήτου η οποία καλύπτει πεδίο 180 μοιρών και προβάλλει τις λήψεις στην οθόνη του infotainment σε πραγματικό χρόνο και στοχεύει στην αποτροπή ατυχημάτων λόγω ανεπαρκούς ορατότητας.

Η «μπλε οβάλ» φίρμα συστήνει το Front Split View Camera, ένα σύστημα που συνίσταται από μια κάμερα με γωνία λήψης 180 μοιρών τοποθετημένη στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου που λειτουργεί επικουρικά στον οδηγό σε διασταυρώσεις και συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, προσφέροντας του μια πλήρη θέαση της κυκλοφορίας –και χωρίς καν να χρειαστεί να τεντωθεί ή να σκύψει- μειώνοντας έτσι το άγχος του οδηγού αλλά και το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Λειτουργώντας με το ίδιο σκεπτικό με μια κάμερα οπισθοπορείας αλλά για το μπροστινό τμήμα, το Front Split View Camera, θα διατεθεί προαιρετικά, ξεκινώντας από τα S-Max και Galaxy αποτελώντας πρωτιά στην κατηγορία με την υπόσχεση να επιτρέψει στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες που κινούνται στην ακτίνα του αυτοκινήτου σε «τυφλές» διασταυρώσεις.

Όπως υπογραμμίζει ο Ronny Hause, μέλος της ομάδας μηχανικών γιοα την εξέλιξη ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού: «Όλοι έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις και δεν είναι μόνον οι τυφλές διασταυρώσεις που μας αγχώνουν, πολλές φορές τα κλαδιά ενός δέντρου ή ακόμα και οι θάμνοι δημιουργούν το πρόβλημα. Για ορισμένους δε, και μόνον η έξοδος από το χώρο στάθμευσης του σπιτιού τους αποτελεί πρόκληση. Όπως οι κάμερες οπισθοπορείας έτσι και η Front Split View Camera είναι από τις τεχνολογίες για τις οποίες οι οδηγοί σύντομα θα αναρωτιούνται πώς τα κατάφερναν χωρίς αυτές».

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας, με το πάτημα ενός κουμπιού, ενεργοποιείται η κάμερα 1 megapixel με γωνίας λήψης 180 μοιρών που βρίσκεται στη γρίλια του αυτοκινήτου, προβάλλοντας, σε πραγματικό χρόνο, την εικόνα που καταγράφει στην έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί μπορούν να παρακολουθούν όσους πλησιάζουν εκατέρωθεν του αυτοκινήτου ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η κάμερα, μεγέθους μόλις 33 χιλιοστών, διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο μπεκ που τη διατηρεί καθαρή και ενεργοποιείται αυτόματα μαζί με τους υαλοκαθαριστήρες.

Σε ό,τι αφορά τη χρησιμότητα της τεχνολογίας, αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, το 19% των οδηγών που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα σε διασταυρώσεις είχε ελλιπή ορατότητα, ενώ σύμφωνα με στοιχεία από το βρετανικό υπουργείο μεταφορών το 11% όλων των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το 2013 οφείλονται σε περιορισμένη ορατότητα.

«Δοκιμάσαμε το σύστημα Front Split View Camera από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου σε όλα τα είδη δρόμων, από πολυσύχναστους δρόμους πόλεων και περιοχές με πολλούς ποδηλάτες και πεζούς έως τούνελ, στενά δρομάκια και γκαράζ, σε όλες τις πιθανές συνθήκες φωτισμού, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργίας της τεχνολογίας ακόμα και όταν το φως του ήλιου χτυπά στην κάμερα», επισημαίνει ο R. Hause.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024