Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Juke R 2.0 Concept: Στην άγRια πλευρά των compact crossover

Nissan Juke R 2.0 Concept: Στην άγRια πλευρά των compact crossover

Η ιαπωνική φίρμα δίνει τα διαπιστευτήρια της ισχυρότερης “ever” έκδοσης του Juke, η οποία με απόδοση 600 ίππων και κινητήρα από το GT-R Nismo, φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τα όρια της… supercar κατηγορίας.


Η Nissan έκανε τα αποκαλυπτήρια του «πρώτου supercar crossover» όπως το χαρακτηρίζει με την μορφή μιας ισχυρότερης από ποτέ, πρωτότυπης έκδοσης του Juke που εξοπλίζεται με τον twin-turbo κινητήρα των 3,8 λίτρων του GT-R Nismo, αποκτώντας ισχύ 600 ίππων και 652 Nm ροπής.

Αποτελώντας ουσιαστικά την νέα εκδοχή του Juke R, το νέο R 2.0 επενδύει σε ακόμα πιο σκληροπυρηνικά χαρακτηριστικά, και παρόλο που οι Ιάπωνες δεν δημοσιοποιούν πληροφορίες για τις επιδόσεις του αναμένεται να είναι αρκετά πιο ταχύτερο από το «απλό» R των 492 ίππων το οποίο απαιτούσε 3,7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφωνόταν σε 257 χλμ./ωρα.

Εκτός, από το νέο, ισχυρότερο κινητήρα των 600 ίππων το Juke R 2.0 ξεχωρίζει από την πιο σκληροπυρηνική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση του αμαξώματος το οποίο επιπλέον αυξάνει την περιεκτικότητά του σε ανθρακονήματα. Έτσι, από το συγκεκριμένο ελαφρύ, υλικό αποτελούνται οι προφυλακτήρες, τα κατώτερα πλευρικά τμήματα, ο αεροδυναμικός διαχύτης και τα υπόλοιπα αεροδυναμικά στοιχεία.

H Nissan επιφυλάσσεται για τα υπόλοιπα στοιχεία και χαρακτηριστικά του Juke R 2.0 για το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood όπου θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του, ως concept car καθώς οι Ιάπωνες δεν έχουν ακόμα διευκρινίσει τις προθέσεις τους. Ωστόσο, με δεδομένο το παράδειγμα του προκατόχου του –και- το πανίσχυρο R 2.0 αναμένεται να οδηγηθεί στην παραγωγή ως περιορισμένη έκδοση.

auto.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024