Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi lunar quattro: Από τη Γη στη Σελήνη

Audi lunar quattro: Από τη Γη στη Σελήνη

Η γερμανική φίρμα θα πάρει μέρος στο Google Lunar Xprize με ένα δικό της όχημα το οποίο, το 2017 θα επιχειρήσει να προσεληνωθεί και να εξερευνήσει 500 μέτρα σεληνιακής επιφάνειας διεκδικώντας έπαθλο 30 εκατομμυρίων δολαρίων.


Η γερμανική φίρμα ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα επιστημόνων με την εύστοχη ονομασία «Part-Time Scientists» προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο τετράτροχο όχημα το οποίο θα έχει ως αποστολή να εξερευνήσει το φεγγάρι.

Τα νέα διαστημικά σχέδια της Audi εντάσσονται στο πλαίσιο συμμετοχής της φίρμας στο Google Lunar Xprize ενός διαγωνισμού του διαδικτυακού κολοσσού ο οποίος θα επιβραβεύσει τον νικητή επιτυχούς προσελήνωσης και εξερεύνησης του φεγγαριού με 30 εκατομμύρια δολάρια (26,7 εκ. ευρώ).

Το lunar quattro όπως ονομάζεται, μπορεί να μοιάζει με ένα φουτουριστικό παιδικό παιχνίδι, ωστόσο πρόκειται για ένα απολύτως «αξιόμαχο» διαστημικό όχημα το οποίο το 2017 θα επιχειρήσει να προσεληνωθεί και να διανύσει τουλάχιστον 500 μέτρα απόστασης, καταγράφοντας τις κινήσεις του και μεταδίδοντας τις σε HD video πίσω στη Γη, όπως υπαγορεύουν οι κανονισμοί του Google Lunar Xprize.

Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το lunar quattro διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που μπορούν θεωρητικά να του εξασφαλίσουν την ταχύτητα των3,6 χλμ./ώρα στο φεγγάρι και οι οποίοι τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων-λίθίου. Αυτές με τη σειρά τους, επαναφορτίζονται με τη συνδρομή των κινούμενων φωτοβολταϊκών στοιχείων που ενσωματώνονται στο διαστημικό τετράτροχο.

Τα τεκμήρια της επιτυχίας του θα αναλάβουν να παράσχουν οι δύο στερεοσκοπικές κάμερες με τις οποίες εξοπλίζεται αλλά και μια τρίτη, επιστημονικού χαρακτήρα η οποία θα αναλάβει να αναλύσει δείγματα και υλικά από την επιφάνεια της σελήνης.

Σε ό,τι αφορά τις μέχρι τώρα πληροφορίες για την αποστολή που θα πραγματοποιηθεί το 2017, το lunar quattro θα πρέπει να διανύσει κάτι παραπάνω από 380.000 χλμ. με στόχο να βρεθεί στο σημείο προσελήνωσης του Apollo 17, το οποίο τελευταία επιτυχημένη απόπειρα του ανθρώπου να πατήσει στο φεγγάρι.

auto.in.gr

Sports in

«Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024