Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο του πιο καινοτόμα «ανθρώπινου» interface για το infotainment της Volvo

Βραβείο του πιο καινοτόμα «ανθρώπινου» interface για το infotainment της Volvo

Το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Volvo, Sensus με την τελευταία εκδοχή του οποίου εξοπλίζεται το νέο XC90 βραβεύτηκε στο Βερολίνο ως το πιο καινοτόμο βάσει λειτουργικότητας και χρηστικότητας, σύστημα του είδους.

ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Sensus με το οποίο εξοπλίζεται και το οποίο βραβεύτηκε ως το πλέον καινοτόμο αντίστοιχο σύστημα σε επίπεδο αλληλεπίδρασης «ανθρώπου-μηχανής».

To βραβείο “Most Innovative HMI» (Human Machine Interface) αποδόθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Car HMI Concept & Systems που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Ως προς τα κριτήρια, το Sensus αξιολογήθηκε βάση της καινοτομίας, της χρηστικότητας, του βαθμού ευαισθησίας της λειτουργίας αφής, της πολυπλοκότητας και της λειτουργικής ασφάλειας.

Όπως σημειώνει η σουηδική φίρμα, το σύστημα Sensus εξελίχθηκε με βάση τις απαιτήσεις των χρηστών και παγκόσμιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για αυτό το σκοπό προκειμένου να ανταποκρίνεται στις συναισθηματικές και πρακτικές ανάγκες των χρηστών, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια αντίστοιχων συστημάτων ως προς την ευχρησία του interface και την έξυπνη διάρθρωση-εμφάνιση των εικονιδίων και των λειτουργιών.

«Όταν σχεδιάζαμε το interface του Sensus είχαμε απόλυτη επίγνωση ότι η ασφάλεια και θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά μας μαζί με την χρηστικότητα. Με τη δομή στην οποία καταλήξαμε παρέχουμε στους ένα interface που δεν κρύβει εκπλήξεις για τους πελάτες μας, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα αίσθημα ασφαλούς και ελέγχου χωρίς δυσκολία το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της φίρμας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων στη Volvo.

Όπως είναι γνωστό, το interface του Sensus σχεδιάστηκε με βάση το σκεπτικό ότι οι πληροφορίες που εμφανίζονται πρέπει να είναι διαβαθμισμένες με βάση τη σημασία τους. Για αυτό ακριβώς το λόγο χρησιμοποιήθηκε ένα μενού χωρισμένο σε τέσσερις διακριτές κατηγορίες και ένα μοναδικό “home button”. Mε αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα απαιτούμενα βήματα μειώνοντας πιθανή διάσπαση της προσοχής του οδηγού.

Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία αφής με υπέρυθρες, το σύστημα έχει αυξημένη ευαισθησία επιτρέποντας ακόμα και τη χρήση με γάντια και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη απόκριση και ακρίβεια.

auto.in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024