Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομπότ «προκαλεί» δυστύχημα σε εργοστάσιο της VW

Ρομπότ «προκαλεί» δυστύχημα σε εργοστάσιο της VW

22χρονος τεχνικός στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στο Kassel, έχασε τη ζωή του καθώς προσπαθούσε να ρυθμίσει βραχίονα συναρμολόγησης.

Ένα θανατηφόρο ατύχημα με την «εμπλοκή» ρομπότ συνέβη στο εργοστάσιο της VW στο Kassel με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 22χρονος, τεχνικός της γερμανικής φίρμας.

Αν και οι συνθήκες του δυστυχήματος είναι υπό διερεύνηση, ο 22χρονος τεχνικός φέρεται, μαζί με συνάδελφό του να εκτελούσαν εργασίες ρύθμισης εντός του κλωβού ασφαλείας ενός βραχίονα συναρμολόγησης, όταν ο βραχίονας τέθηκε σε λειτουργία, χτύπησε το νεαρό τεχνικό στο στέρνο, εκτοξεύοντας τον σε μεταλλική επιφάνεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της VW, αν και αμέσως μετά το συμβάν ο νεαρός τεχνικός έλαβε τις πρώτες βοήθειες και ανέκτησε τις αισθήσεις του, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του, αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα διερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν αποφανθεί αν θα απαγγείλουν κατηγορίες και κατά πόσο πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Η VW από την πλευρά της, εκτός από τις συνθήκες του ατυχήματος, ανακοίνωσε ότι ο βραχίονας συναρμολόγησης που εμπλέκεται στο δυστύχημα δεν είναι από τους νέας γενιάς που «δουλεύουν» στον ίδιο χώρο με ανθρώπους, αλλά από τους παλαιότερους και περιβάλλεται από κλωβό ασφαλείας, ενώ είναι σχεδιασμένοι προκειμένου να εκτελούν διαφορετικές εργασίες στη διαδικασία συναρμολόγησης.

Επίσης όπως επισημαίνεται από το γερμανικό όμιλο οι βραχίονες συγκεκριμένου τύπου δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα ή δυσλειτουργίες στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο του Kassel το οποίο βρίσκεται βόρεια της Φρανκφούρτης κατασκευάζονται συστήματα μετάδοσης, κιβώτια καθώς και τμήματα και εξαρτήματα για αμαξωμάτα, πλατφόρμες και συστήματα εξαγωγής.

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024