Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ Guinness οικονομίας για το Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC

Ρεκόρ Guinness οικονομίας για το Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC

Η πετρελαιοκίνητη πρακτικότερη εκδοχή του Civic διέσχισε σχεδόν όλη την Ευρώπη καταγράφοντας μέση κατανάλωση μόλις 2,82 λίτρα/100 χλμ.

Η ιαπωνική φίρμα προσθέτει μια νέα διάκριση στο βιογραφικό της πρακτικότερης πετρελαιοκίνητης εκδοχής του δημοφιλούς μοντέλου της, καθώς το Civic Tourer 1.6 i-DTEC κατέγραψε ρεκόρ οικονομίας κάνοντας το γύρο της Ευρώπης, μια επίδοση που το εισήγαγε στο Βιβλίο Guinness.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του εγχειρήματος η παραπάνω έκδοση του Civic διέσχισε και τις 24 χώρες της -ηπειρωτικής- Ε.Ε. δηλαδή 13.498 χλμ. σε ένα ταξίδι που διήρκεσε συνολικά 25 ημέρες καταγράφοντας μέση κατανάλωση καυσίμου 2,82 λίτρων/100 χλμ. δηλαδή επίδοση βελτιωμένη κατά περισσότερο από 25% σε σχέση με την μέση τιμή κατανάλωσης που αναφέρει ο κατασκευαστής ως επίσημη.

Όπως σημειώνουν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το Civic Tourer χρειαζόταν ανεφοδιασμό κατά μέσο όρο κάθε 1.500 χλμ., ενώ το κόστος ανεφοδιασμού σε καύσιμο ολόκληρου του ταξιδιού ανήλθε σε μόλις 645 ευρώ.

Για την ιστορία, το ταξίδι ξεκίνησε την 1η Ιουνίου από το Αalst του Βελγίου, όπου και κατέληξε ξανά στις 25 Ιουνίου ενώ στη θέση του οδηγού του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ, Honda Civic βρέθηκαν δύο μέλη της ομάδας έρευνας και εξέλιξης της ιαπωνικής φίρμας, Fergal McGrath και Julian Warren οδηγώντας εκ περιτροπής περίπου επτάμιση ώρες την ημέρα ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι το Honda Civic Tourer i-DTEC αποδίδει 120 ίππους και 300 Nm ροπής.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024