Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi RS7 piloted driving concept: Αυτόνομη οδήγηση μέρος 2ο -και πολύ ελαφρύτερο

Audi RS7 piloted driving concept: Αυτόνομη οδήγηση μέρος 2ο -και πολύ ελαφρύτερο

Η Audi αναβαθμίζει το πρωτότυπο μοντέλο που επιχείρησε –και κατάφερε- να ολοκληρώσει ένα γύρο στο Hockenheim χωρίς οδηγό, βελτιστοποιώντας την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και η οποία θα αποτελεί μέρος του τεχνολογικού παλμαρέ του νέου A8.


Η γερμανική φίρμα συνεχίζει τις δοκιμές και την έρευνα προς την κατεύθυνση ενός –μοιραία- πιο αυτόνομου μέλλοντος, παρουσιάζοντας μια αναβαθμισμένη εκδοχή του RS7 piloted driving concept, του πρωτότυπου που τον Οκτώβριο του 2014 ολοκλήρωσε ένα γύρο στο Hockenheim χωρίς τη συνδρομή οδηγού, φτάνοντας μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ./ώρα.

Η Audi είχε ονομάσει το παραπάνω concept «Bobby» και πλέον παρουσιάζει την αναβαθμισμένη και ελαφρύτερη εκδοχή του η οποία ολοκλήρωσε ένα γύρο στην πίστα Sonoma Raceway στην Καλιφόρνια, καλύπτοντας απόσταση 4,050 χλμ. σε χρόνο 2 λεπτών 1 δευτερολέπτου και ενός δεκάτου χωρίς οδηγό.

Σε ό,τι αφορά τις διαφοροποιήσεις του αναβαθμισμένου RS7 piloted driving concept το οποίο η Audi μετονομάζει σε «Robby», έχει υποβληθεί σε αυστηρή δίαιτα περιορίζοντας το βάρος του κατά 400 κιλά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται από τη γερμανική φίρμα ο τρόπος επίτευξης της θεαματικής αυτής μείωσης βάρους.

Επίσης, ο «Robby» επωφελείται και από καινούριους χρωματισμούς κόκκινου μαύρου, ενώ αντιθέτως, αμετάβλητος παραμένει ο κινητήρας, ένας V8 4,0 λίτρων με απόδοση 560 ίππων και 700 Nm ροπής ο οποίος εξοπλίζει και την έκδοση παραγωγής του RS7 Sportback.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο concept car αποτελεί το τρίτο του «αυτόνομου» είδους από την Audi καθώς εκτός από τον προκάτοχό του, η Audi είχε παρουσιάσει νωρίτερα μέσα στην χρονιά, στο πλαίσιο του CES στο Las Vegas ένα πρωτότυπο Α7 Sportback με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, το οποίο δοκιμάστηκε επίσης σε γερμανική Autobahn φτάνοντας την ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα.

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τα τρία παραπάνω πρωτότυπα θα αξιοποιηθούν ως «οδηγός» για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που θα λανσάρει η νέα γενιά του Α8 η οποία αναμένεται το 2017.

auto.in.gr

Sports in

Αλμέιδα: «Ο Ολυμπιακός ανυψώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αξίζει να είναι στον τελικό του Conference League»

Ο Ματίας Αλμέιδα έβγαλε το καπέλο στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024