Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLA και GLA 45 ΑΜG 2016: Στο -νέο- ύψος των περιστάσεων

Mercedes-Benz CLA και GLA 45 ΑΜG 2016: Στο -νέο- ύψος των περιστάσεων

Η γερμανική φίρμα μεταφέρει στις δύο εκδοχές του μικρού τετράθυρου coupe της και του compact SUV της, την αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου turbo κινητήρα με τγην υπογραφή του Affalterbach την οποία εγκαινίασε προσφάτως η Α 45 AMG.


Μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης Α 45 ΑΜG, η γερμανική φίρμα προχωρά στην επικαιροποίηση των κορυφαίων εκδόσεων των άλλων «μικρών» της –CLA 45 ΑΜG, CLA 45 AMG Shooting Brake και GLA 45 AMG- με επίκεντρο την νέα, ισχυρότερη εκδοχή του τετρακύλινδρου κινητήρα των 2,0 λίτρων.

Όπως και στην περίπτωση της Α 45 AMG, έτσι και στις CLA 45 ΑΜG, CLA 45 AMG Shooting Brake και GLA 45 AMG ο πανίσχυρος turbo κινητήρας αυξάνει την ισχύ του στους 381 ίππους –έναντι 360 ίππων- και τη διαθέσιμη ροπή στα 475 Νm- έναντι 450 Nm στην μέχρι πρότινος εκδοχή του.

Επιπλέον της αξιοσημείωτης αύξησης της απόδοσης του τετρακύλινδρου συνόλου, βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου, με τη διαφοροποίηση της κλιμάκωσης του ημι-αυτόματο κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (ΑΜG Speedshift DCT 7).

Στα καινούρια στοιχεία για τις κορυφαίες εκδόσεις των «μικρών» Mercedes-Benz συγκαταλέγεται το Dynamic Select το οποίο αποτελείται από ένα περιστροφικό επιλογέα που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ένα από τα τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, Sport+ και Individual) που παραμετροποιούν αναλόγως τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης.

Παράλληλα με την επιλογή του προαιρετικού ΑΜG Dynamic Plus ο οδηγός αποκτά πρόσβαση σε ένα ακόμα πρόγραμμα οδήγησης, Race το οποίο αποτελεί μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική διαμόρφωση από τις παραπάνω και συνδυάζεται με την σπορ ανάρτηση του Affalterbach που συνοδεύεται από ρυθμιζόμενα αμορτισέρ δύο σταδίων αλλά και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον μπροστινό άξονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό την ισχύ των βελτιώσεων η CLA 45 ΑΜG είναι κατά 4/10 του δευτερολέπτου ταχύτερη, επιταχύνοντας απο στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, με τους αντίστοιχους χρόνους για την Shooting Brake έκδοση της αλλά και για την GLA με την υπογραφή του Affalterbach να διαμορφώνονται σε 4,4 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα, η βελτίωση των επιδόσεων δεν έχει αντίκτυπο στα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των κορυφαίων εκδόσεων των «μικρών» της που διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με τις μέχρι σήμερα γνωστές αντίστοιχες εκδοχές τους.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Mercedes-Benz οι CLA 45 ΑΜG, CLA 45 AMG Shooting Brake και GLA 45 AMG, θα βρίσκονται στις γερμανικές αντιπροσωπείες της φίρμας από το Σεπτέμβριο, ξεκινώντας από τα 56.673 ευρώ, 57.768 ευρώ και 56.168 ευρώ στην τοπική αγορά.

auto.in.gr

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024