Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ 15ετίας για τα

Ρεκόρ 15ετίας για τα «αμερικανικά» κέρδη της Ford το β’ τρίμηνο

Αυξημένα κατά 44% σε σχέση με το β΄τρίμηνο του 2014 τα κέρδη από τις δραστηριότητες της Ford στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά 44% αυξήθηκαν τα κέρδη της Ford το β’ εξάμηνο στις ΗΠΑ αθροίζοντας σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια και καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση τριμήνου από το 2000.

Ως αποτέλεσμα του ρεκόρ που οφείλεται στην αγορά των ΗΠΑ και στα υψηλά λειτουργικά κέρδη της «μπλε οβάλ» φίρμας στην τοπική αγορά, τα κέρδη της Ford ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 47 cents, όταν οι εκτιμήσεις της Wall Street προέβλεπαν 37 cents.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μεγέθη, τα έσοδα της Ford στις ΗΠΑ αυξήθηκαν συνολικά κατά 10% για το β΄τρίμηνο ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων κατά 1,7%.

«Είχαμε ένα συναρπαστικό δεύτερο τρίμηνο και ένα καλό πρώτο εξάμηνο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς θα είναι ακόμα καλύτερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Ford, Μark Fields.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αγορές όπου δραστηριοποιείται, η Ford κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές σε 185 εκ. δολάρια στη Λατινική Αμερική και σε 14 εκ. δολάρια στην Ευρώπη. Ζημιές κατέγραψε το β’ τρίμηνο και στις αγορές Μέσης Ανατολής και Αφρικής οι οποίες ανήλθαν σε 46 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, εκτός από τις αμερικανικές της δραστηριότητες κέρδη ρεκόρ κατέγραψε και στην Νοτιοανατολική Ασία, με 192 εκ. δολάρια, μέγεθος αυξημένο κατά 21% σε σχέση με πέρυσι.

auto.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024