Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi S8 Plus 2016: Επίδειξη ισχύος

Audi S8 Plus 2016: Επίδειξη ισχύος

Την ισχυρότερη έκδοση της ιστορίας του αποκτά το Audi A8, με τον αναβαθμισμένο V8 κινητήρα της γερμανικής μπερλίνας να αγγίζει πλέον τους 605 ίππους στην έκδοση «Plus» του S8.


Ακόμη πιο ισχυρό πρόκειται να επιστρέψει μετά τις θερινές του διακοπές το μέχρι σήμερα γνωστό Audi S8, καθώς η γερμανική φίρμα αποφάσισε να εξελίξει περαιτέρω τις ούτως ή άλλως εξεζητημένες προδιαγραφές του, χαρίζοντας στo πολυτελές σεντάν έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων και απόδοσης 605 ίππων.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον κινητήρα που εφοδιάζει και το «συμβατικό» S8, ωστόσο, οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί του επιτρέπουν να αποδίδει επιπλέον 85 ίππους και 700 Nm ροπής (750 Νm σε λειτουργία overboost).

To ισχυρότερο A8/S8 που έχει περάσει από τις γραμμές παραγωγής της Audi επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα κίνησής του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 305 χλμ./ώρα.

Οι αναβαθμίσεις ωστόσο δεν σταματούν στον V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων και ειδικότερα στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, τη γεωμετρία των στροβιλοσυμπιεστών και τις βαλβίδες εξαγωγής, αλλά επεκτείνονται και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εκδόσεις που διαθέτουν στον εξοπλισμό τους το «Dynamic Package» (βασικός εξοπλισμός στη γερμανική αγορά).

Με το «Dynamic Package», λοιπόν, το Audi S8 Plus αποκτά δισκόφρενα κεραμικής σύνθεσης και ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα εξαγωγής.

Τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου συμπληρώνουν το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, το σύστημα τετρακίνησης με το προσαρμοσμένο στον χαρακτήρα της έκδοσης κεντρικό διαφορικό και η αερανάρτηση.

Παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον θάλαμο επιβατών του πανίσχυρου S8 Plus, o οποίος διακρίνεται για την εξοπλιστική του πληρότητα.

Η τιμή του Audi S8 Plus στη γερμανικής αγορά ξεκινά από τα 145.200 ευρώ και η διάθεσή του πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

auto.in.gr

Sports in

Μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο της Φιορεντίνα για τον τελικό: Πόσα εισιτήρια έχουν διατεθεί

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν 3.000 οπαδούς της Φιορεντίνα στην Αθήνα, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024