Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη δημιουργία εργοστασίου στη Σλοβακία προσανατολίζονται Land Rover και Jaguar

Στη δημιουργία εργοστασίου στη Σλοβακία προσανατολίζονται Land Rover και Jaguar

Το ενδεχόμενο κατασκευής ενός εργοστασίου στη Σλοβακία εξετάζει η Land Rover/Jaguar, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής της εκτός των βρετανικών συνόρων.

Την πρόθεση να προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Σλοβακία εκδήλωσε και επισήμως η Land Rover/Jaguar με σκοπό τη μεταφορά ενός μέρους της παραγωγής της εκτός των βρετανικών συνόρων.

Το αρχικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων έως το 2018, η παραγωγική δυναμικότητα των οποίων θα αγγίξει τις 300.000 μονάδες ετησίως.

Σύμφωνα με τη Land Rover/Jaguar και τον ινδικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών στον οποίο ανήκουν οι δύο βρετανικής φίρμες, ο ρόλος της νέας μονάδας θα είναι καθοριστικός στην προσπάθεια αύξησης του αριθμού των μοντέλων που παράγονται κάθε χρόνο και βασίζονται σε αλουμινένιο σασί.

Μάλιστα, πριν επιλεγεί η Σλοβακία και συγκεκριμένα η πόλη Nitra, απορρίφθηκαν άλλες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Μεξικό

Να θυμίσουμε ότι η Σλοβακία έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια και άλλους ευρωπαϊκούς και μη κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως το VW Group, η KIA και η Peugeot/Citroen.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024