Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Citroen C4 Cactus Cabrio: Το Mehari του 21ου αιώνα

Citroen C4 Cactus Cabrio: Το Mehari του 21ου αιώνα

Η γαλλική φίρμα έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης μια ανοιχτή εκδοχή του δημοφιλούς C4 Cactus η οποία και θα αντλήσει τις επιρροές της από το θρυλικό Mehari.


Η γαλλική φίρμα έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης μια ανοιχτή εκδοχή του δημοφιλούς C4 Cactus η οποία και θα αντλήσει τις επιρροές της από το θρυλικό Mehari.

Aν και η γαλλική φίρμα είναι φειδωλή σε επίσημες ανακοινώσεις, οι διαθέσιμες πληροφορίες αρκούν για να διαμορφώσουν το παζλ της προσωπικότητας της νέας έκδοσης του C4 Cactus που θα αποτελέσει μια σύγχρονη παραλλαγή buggy με άρωμα από το παρελθόν.

Διατηρώντας το ίδιο σκεπτικό του C4 Cactus και εστιάζοντας στην ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει η συμβίωση με ένα αυτοκίνητο μέσα από το δίπτυχο της ανατρεπτικής σχεδίασης και της απλότητας, η ανοιχτή εκδοχή, θα επενδύσει σε ένα παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που θα συνδυάζει μια υφασμάτινη οροφή με χώρο φόρτωσης που παραπέμπει σχεδιαστικά σε pick-up και την ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη αισθητική του γαλλικού κάκτου.

Την εικόνα αναμένεται να συμπληρώσουν στοιχεία όπως οι πόρτες από ελαφρό πλαστικό και λεπτομέρειες που να παραπέμπουν στο παρελθόν και που σε συνδυασμό με μια πληθώρα χρωμάτων και επιλογών εξατομίκευσης, το C4 Cactus Cabrio θα επιχειρήσει να επαναλάβει την επιτυχία του Mehari.

Υπενθυμίζεται ότι το Citroen Mehari παράχθηκε σε 150.000 μονάδες μεταξύ 1968 και 1988 διαθέτοντας αμάξωμα από θερμοπλαστικό και μηχανικά μέρη κοινά με το 2CV.

Το 1979 το Citroen Mehari απέκτησε και τετρακίνητη έκδοση, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το χαμηλό βάρος του (περίπου 550 κιλά) όσο και τις ανεξάρτητες και στους τέσσερις τροχούς αναρτήσεις του.

Η τετρακίνηση ωστόσο, δεν θα αποτελεί μέρος της ιδιότυπης αυτής αναβίωσης καθώς το Cactus C4 Cabrio θα μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, προσφέροντας τις ίδιες επιλογές κινητήρων.

Auto Express

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024