Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG C 63 Coupe 2016: Η επιτομή του δυναμιCμού

Mercedes-AMG C 63 Coupe 2016: Η επιτομή του δυναμιCμού

Η γερμανική φίρμα κάνει τα αποκαλυπτήρια των κορυφαίων εκδόσεων της νέας C-Class Coupe οι οποίες, έχοντας στη διάθεση τους, τις τελευταίες εξελίξεις του Affalterbach και τις «de facto» πιο σπορ προδιαγραφές της coupe έκδοσης, υπόσχονται να αναπροδιορίσουν την έννοια του δυναμισμού.


Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της «απλής» coupe εκδοχής της C-Class, η γερμανική φίρμα σκιαγραφεί τις κορυφαίες εκδόσεις του νέου της coupe μοντέλου με την υπογραφή του Affalterbach.

Οι δύο εκδόσεις της Mercedes-AMG C 63 Coupe –απλή και S- διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν αναγνωρίσιμες τις προτάσεις της AMG, με στοιχεία όπως οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, το splitter μπροστά και η χαρακτηριστική γρίλια με τα διακριτικά του βελτιωτικού οίκου των Γερμανών.

Το καπό κατασκευάζεται από αλουμίνιο ενώ στο πίσω τμήμα τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα πλαισιώνει ο νέος αεροδυναμικός διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της σπορ εξάτμισης.

Αντίστοιχα αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα του εσωτερικού όπου ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα, το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και φυσικά τα διακριτικά του Affalterbach που σηματοδοτούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έκδοσης.

Φυσικά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά έρχονται να υπογραμμίζουν την παρουσία του διπλά υπετροφοδοτούμενου V8 που φιλοξενείται κάτω από το καπό των AMG εκδόσεων της coupe C-Class.

Στην περίπτωση της λιγότερο ισχυρής έκδοσης, ο κινητήρας των 4,0 λίτρων αποδίδει 476 ίππους και 650 Nm ροπής και συνδυάζεται με το επτά σχέσεων κιβώτιο AMG Speedshift MCT επιτρέποντας στο γερμανικό coupe να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα –ή σε 290 χλμ./ώρα σε συνδυασμό με το προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο AMG Driver Package.

Για εκείνους που αναζητούν κάτι ακόμα ισχυρότερο η Mercedes-AMG C 63 Coupe S, έχοντας στη διάθεση της 510 ίππους και 700 Nm ροπής από την ισχυρότερη εκδοχή του παραπάνω κινητήρα, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται σε 250 χλμ./ώρα- ή σε 290 χλμ./ώρα αν επιλέξει το AMG Driver Package.

Τις προδιαγραφές των κορυφαίων εκδόσεων της C-Class Coupe συμπληρώνει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενεργές βάσεις στήριξης κινητήρα που προσαρμόζονται στις οδηγικές συνθήκες, βελτιστοποιώντας το κέντρο βάρους και το σύστημα ενεργής ανάρτησης AMG Ride Control, με τα ενεργά αμορτισέρ τα οποία προστίθενται στο εξοπλιστικό παλμαρέ επιπλέον των διαφοροποιήσεων που έγιναν για την coupe όπως η χαμηλωμένη ανάρτηση και τα μεγαλύτερα μετατρόχια πίσω, συντείνοντας σε ένα ακόμα δυναμικότερο προφίλ.

auto.in.gr

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024