Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot Fractal Concept: Αστικές coupe cabriolet διαδρομές από το μέλλον

Peugeot Fractal Concept: Αστικές coupe cabriolet διαδρομές από το μέλλον

H γαλλική φίρμα αποκαλύπτει το όραμα της για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο coupe/cabriolet αυτοκίνητο πόλης του μέλλοντος, συνδυάζοντας την αιχμηρή έξυπνη σχεδίαση με πλήθος από gadget και καινοτόμες τεχνολογίες για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του.


Μετά από μια σειρά τμηματικών εικόνων και πληροφοριών η Peugeot προχωρά στην αποκάλυψη του πρωτοτύπου που θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης, περιγράφοντας ως το όραμα της για ένα ηλεκτρικό coupe/ cabriolet πόλης.

Οι περιορισμένες του διαστάσεις του Fractal το οποίο έχει μήκος 3,81 μέτρα και πλάτος 1,77 μέτρα σε συνδυασμό με την κατασκευή του από ελαφρά υλικά περιορίζουν το βάρος του σε 1.000 κιλά.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται η αφαιρούμενη οροφή και οι εξαιρετικά κοντοί πρόβολοι που, σύμφωνα με την Peugeot, στοχεύουν σε ένα design που να διευκολύνει τους ελιγμούς στην πόλη.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι μεγάλοι τροχοί των 19 ιντσών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το γαλλικό concept είναι τετρακίνητο και διαθέτει αερανάρτηση μέσω της οποίας μπορεί να μεταβληθεί η απόστασή από το έδαφος, μεταξύ επτά και 11 εκατοστών.

Το Fractal αξιοποιεί ένα κινητήριο σύνολο που αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ 102 ίππων -το καθένα- που τοποθετούνται σε κάθε άξονα και τροφοδοτούνται από μπαταρία ιόντων λιθίου απόδοσης 30 kWh και οι οποίες του εξασφαλίζουν αυτονομία 2450 χλμ.

Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί και με επαγωγική μέθοδο χωρίς καλώδια, απλά παρκάροντας το αυτοκίνητο πάνω από ένα σημείο φόρτισης.

Από πλευράς επιδόσεων, σύμφωνα με την Peugeot το Fractal μπορεί να επιταχυνθεί από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να καλύψει απόσταση ενός χιλιομέτρου σε 28,8 δευτερόλεπτα.

Η σχεδίαση του εσωτερικό αποτελεί μετεξέλιξη του i-Cockpit το οποίο η Peugeot είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το 2010 με το πρωτότυπο SR1 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% των πλαστικών τμημάτων έχουν κατασκευαστεί με την μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το concept εξοπλίζεται με head-up display το οποίο αποδίδει ολογραμματικά τις ενδείξεις και τις πληροφορίες.

Στο κέντρο του ταμπλό τοποθετείται μια οθόνη αφής AMOLED 7,7 ιντσών η οποία φιλοξενεί τις λειτουργίες του infotainment, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ένα ιδιαιτέρως πλήρες ηχοσύστημα 9.1.2 το οποίο εκτός από πολυάριθμα ηχεία woofer και subwoofer, διαθέτει ένα δικάναλο ενισχυτή για τα μπάσα πίσω από κάθε κάθισμα που ουσιαστικά μεταδίδει τα κύματα ήχου των μπάσων μέσω στερέου μέσου –καθίσματος αντί του αέρα και έτσι ενισχύοντας την ακουστική εμπειρία των επιβαινόντων.

auto.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024