Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz S-Class Cabrio 2016: Στην ανοιχτή πλευρά της άνετης πολυτέλειας

Mercedes-Benz S-Class Cabrio 2016: Στην ανοιχτή πλευρά της άνετης πολυτέλειας

Η ανοιχτή S-Class επιστρέφει στην γκάμα της Mercedes-Benz μετά από 44 χρόνια και χάρη σε μια σειρά καινοτόμων εξοπλιστικών επιλογών υπόσχεται να προσφέρει την άνεση και την πολυτέλεια που είναι συνυφασμένη με τα διακριτικά του κορυφαίου μοντέλου της Mercedes-Benz.


Με ορίζοντα την προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης στις 15 Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιήσει το εκθεσιακό της ντεμπούτο, η γερμανική φίρμα έκανε τα online αποκαλυπτήρια της ανοιχτής S-Class «μία από τις ωραιότερες και πιο ιδιαίτερες S-Class όλων των εποχών» όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει.

Η S-Class Cabrio έχει μοιράζεται την πλειονότητα των στοιχείων της με την Coupe, αντικαθιστώντας –φυσικά- την σταθερή μεταλλική της οροφή με μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή αποτελούμενη από τρία στρώματα για καλύτερη ηχομόνωση η οποία θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, σκούρο μπλε, μπεζ και σκούρο κόκκινο.

Παρά την έκτασή της με δεδομένο το μέγεθος της τετραθέσιας S-Class Cabrio, η οροφή μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει σε χρόνο 20 δευτερολέπτων σε ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό μιμείται αυτό της S-Class Coupe με τη διαφορά της προσθήκης νέων συστημάτων εξοπλισμού που υπόσχονται να παρέχουν άνεση αντάξια των διακριτικών της S-Class παρά την απουσία σταθερής οροφής. Σε αυτά συγκαταλέγεται το νέο, έξυπνο αυτόματο σύστημα κλιματισμού Thermotronic το οποίο υπόσχεται να προσφέρει στους επιβαίνοντες ένα φιλόξενο περιβάλλον ακόμα και όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Στις διαθέσιμες επιλογές συγκαταλέγεται το εξοπλιστικό πακέτο Warmth Comfort Package το οποίο περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενα υποβραχιόνια και τιμόνι.

Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της μπορούν επίσης να επιλέξουν το σύστημα Air Balance το οποίο εκλύοντας αρωματικές ουσίες στο θάλαμο επιβατών, εξασφαλίζοντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Από τον εξοπλισμό της S-Class Cabrio δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα Aircap το οποίο αποτελείται από δύο ενεργούς ανεμοθραύστες.

Το παρών στο εξοπλιστικό παλμαρέ της S-Class Cabrio δίνει και το γνωστό σύστημα Airscarf το οποίο χάρη σε αεραγωγούς τοποθετημένους στα προσκέφαλα διοχετεύει θερμό αέρα στον αυχένα οδηγού και συνοδηγού.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις ξεκινούν με την S 500 η οποία εξοπλίζεται από δίπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 ο οποίος αποδίδει 455 ίππους και 700 Nm ροπής. Όσοι αναζητούν κάτι ακόμα επιβλητικότερο από πλευράς ισχύος θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις έκδοσεις με την υπογραφή του Affalterbach, S 63 AMG και S 63 AMG 4Matic με twin-turbo V8 με χωρητικότητα 5,5 λίτρων, απόδοση 585 ίππων και 900 Nm ροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος που απαιτεί η παραπάνω τετρακίνητη έκδοση για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα ανέρχεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024