Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Alaskan Concept: Η περιπέτεια ως... επάγγελμα

Renault Alaskan Concept: Η περιπέτεια ως… επάγγελμα

Η γαλλική φίρμα αποκαλύπτει την πρωτότυπη εκδοχή ενός pick-up που ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στο 2016.


Η γαλλική φίρμα δίνει το στίγμα ενός νέου pick-up το οποίο μπορεί σε πρώτη φάση να ανήκει στην κατηγορία των πρωτοτύπων, ωστόσο θα οδηγήσει σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής εντός του 2016.

Η Renault περιγράφει το concept car ως ιδανικό όχημα για σκληρή δουλειά και εξίσου… σκληρή διασκέδαση προβάλλοντας τα off-road χαρακτηριστικά του.

Ως concept car που σέβεται τον εαυτό του, τo Alaskan, όπως ονομάζεται, διαθέτει υπερμεγέθεις τροχούς 21 ιντσών, ενώ τόσο τα μπροστινά φωτιστικά σώματα όσο και τα πίσω υιοθετούν τεχνολογία LED.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται κάμερες τοποθετημένες στους εξωτερικούς καθρέφτες με σκοπό την «μαγνητοσκόπηση του τοπίου». Ο γενναιόδωρος χώρος φόρτωσης περιγράφεται από τη γαλλική φίρμα ως «ιδανικός για τη φιλοξενία, ποδηλάτων, εξοπλισμού camping και σανίδων του surf» προβάλλοντας το διασκεδαστικά περιπετειώδη χαρακτήρα του πρωτοτύπου αλλά και τονίζοντας τις μεταφορικές αρετές της έκδοσης παραγωγής που υπόσχεται ωφέλιμο φορτίο βάρους 1.000 κιλών.

Σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο, αν και η Renault δεν δημοσιοποιεί πολλά στοιχεία και περιορίζεται στην ανακοίνωση ενός «τετρακύλινδρου twin-turbodiesel τοποθετημένου στο διαμήκη άξονα του αυτοκινήτου».

Όπως και να έχει, το δεδομένο είναι ότι μια παρατήρηση στην εικόνα του Alaskan αρκεί για να αποκαλύψει την συνάφειά του με το Nissan Navara, με το οποίο αναμένεται να μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία ως έκδοση παραγωγής χάρη στη συνέργεια των Renault-Nissan.

Σε κάθε περίπτωση η Renault αναφέρει ότι η έκδοση παραγωγής του Alaskan θα έχει «ανάλογο πνεύμα» αλλά και ίδιο μέγεθος. Επιπλέον δεν θα περιοριστεί μόνο στη διπλοκάμπινη εκδοχή προσφέροντας σταδιακά μια πλήρη γκάμα αμαξωμάτων και επιλογών

auto.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024