Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Megane 2016: Δυναμική επανεκκίνηση κομψότητας

Renault Megane 2016: Δυναμική επανεκκίνηση κομψότητας

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη, η Renault δίνει το σχεδιαστικό στίγμα του Megane που φαίνεται να επενδύει σε περισσότερη κομψότητα και δυναμισμό.


Η γαλλική φίρμα δημοσιοποιεί τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες για τη νέα γενιά του Megane το οποίο και θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του, στη διεθνή γερμανική έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση της νέας γενιάς του γαλλικού μικρομεσαίου μοντέλου, είναι προφανές ότι η Renault αποφάσισε να αξιοποιήσει δημιουργικά το νέο αισθητικό της κώδικα σε όλο το… εύρος του. Έτσι, οπτικά το Megane φαίνεται να αναμιγνύει σχεδιαστικά στοιχεία από το Clio έως το κορυφαίο και πιο πρόσφατο, Talisman προς όφελος μια κομψότερης και δυναμικότερης παρουσίας.

Εκτός από τη χαρακτηριστική νέα όψη με το ανάγλυφο καπό τα φωτιστικά σώματα και τα LED ημέρας σε μοτίβο “C”, τη χαρακτηριστική γρίλια με το μεγάλο logo της Renault στο κέντρο, την μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και τις λεπτομέρειες από χρώμιο που περιβάλλουν αρκετά στοιχεία του αμαξώματος, το Megane χρωστάει τον επιπλέον δυναμισμό του στις διαφορετικές αναλογίες του.

Αν και προς το παρόν η γαλλική φίρμα δεν αποκαλύπτει τις εξωτερικές διαστάσεις του νέου Megane, φροντίζει να επισημάνει ότι η νέα τέταρτη γενιά του μοντέλου διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 2,8 εκατοστά αλλά και μικρότερους προβόλους, στοιχεία που συντείνουν στην ενίσχυση της ευρυχωρίας του, χωρίς όμως τη δραστική διαφοροποίηση στις εξωτερικές του διαστάσεις.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Renault το νέο Megane διαθέτει αυξημένα μετατρόχια, κατά 4,7 εκ. μπροστά και κατά 3,9 πίσω, ενώ έχει και κατά 4,7 μικρότερη απόσταση από το έδαφος, στοιχεία συμβάλλοντας σε μια δυναμικότερη συνολικά σιλουέτα.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα που απηχούν το μοτίβο του μεγαλύτερου Talisman, o κομψός προφυλακτήρας και η διακριτική αεροτομή στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ.

Στην έκδοση GT η οποία, όπως σημειώνει η Renault, θα είναι διαθέσιμη εξαρχής, το σχεδιαστικό μοτίβο γίνεται ακόμα πιο σπορ υιοθετώντας μια σειρά από στοιχεία που αναδεικνύουν τη δυναμικότερη πλευρά του νέου Megane.

Σε αυτά συγκαταλέγονται η αρκετά διαφοροποιημένη εικόνα μπροστά με την κυψελοειδή γρίλια και τις περισσότερες εισαγωγές αέρα, ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν οι δύο τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης που ακροβολίζονται στον επίσης πιο επιθετικά σχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Την εικόνα της GT έκδοσης συμπληρώνουν τα πιο έντονα αεροδυναμικά στοιχεία όπως το splitter μπροστά και η μεγαλύτερη αεροτομή πίσω, οι μεγαλύτεροι τροχοί των 18 ιντσών και τα διακριτικά RenaultSport μπροστά, στα φτερά και πίσω που αναλαμβάνουν να διαλύσουν την οποιαδήποτε αμφιβολία για την ταυτότητα του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά και μη μέρη του νέου Megane η Renault επιφυλάσσεται να τα παρουσιάσει κατά την πρεμιέρα του στη γερμανική διεθνή έκθεση αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι σε ό,τι αφορά το εσωτερικό το νέο Megane θα διαθέτει το infotainment που είδαμε στο Talisman και ανάλογη σχεδίαση σε μια πιο «προσγειωμένη» εκδοχή αναφορικά με την επιλογή των υλικών.

Για την γκάμα κινητήρων αν και η γαλλική φίρμα δεν δημοσιοποιεί στοιχεία, το Megane αναμένεται να προσφέρεται με επιλογές βενζίνης που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινούν από τη χωρητικότητα των 0,9 λίτρων και τους 90 ίππους φτάνοντας ως τα 1,8 λίτρα και τους 280 ίππους (RS), ενώ το «κρίσιμο» ενδιάμεσο, θα συμπληρώσουν οι κινητήρες TCe 1,2 και 1,6 λίτρων από το οπλοστάσιο της Renault σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος από 130 έως και 200 ίππους (GT).

Εφαλτήριο για τις diesel επιλογές θα αποτελέσει το μοτέρ τεχνολογίας DCi 1,5 λίτρου με 95 ίππους το οποίο θα διατεθεί και σε μεγαλύτερες εκδοχές ισχύος ενώ, την γκάμα των πετρελαιοκίνητων επιλογών θα συμπληρώσει ο κινητήρας των 1,6 λίτρων από 130 έως 160 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024