Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Bentayga 2016: Το πρώτο του είδους

Bentley Bentayga 2016: Το πρώτο του είδους

Η Bentley εγκαινιάζει την είσοδό της στα SUV, προσδοκώντας να αυξήσει τις δόσεις πολυτέλειας και αποκλειστικότητας σε μια κατηγορία τετρακίνητων, υπερπολυτελών και πανίσχυρων τετράτροχων που σταδιακά θα αποκτά όλο και περισσότερους εκπροσώπους.


Με την περιγραφή ως του «ταχύτερου, ισχυρότερου, πολυτελέστερου και πιο ιδιαίτερου SUV στον κόσμο» η Bentley έκανε τα αποκαλυπτήρια της πρώτης της απόπειρας στην κατηγορία.

Το Bentayga δεν απομακρύνεται ριζικά από την εικόνα του αμφιλεγόμενου πρωτοτύπου EXP 9 F που ανέλαβε να το συστήσει, υιοθετώντας ωστόσο μια διαφορετική «όψη» που απηχεί αυτή των Continental GT και Flying Spur.

Τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED που περιστοιχίζονται από το γνώριμο πλέγμα σε γρίλια και εισαγωγές αέρα και συμπληρώνονται από την προστατευτική ποδιά δίνουν το στίγμα του μπροστινού τμήματος. Την SUV εικόνα συμπληρώνουν τα προστατευτικά από αλουμίνιο που διατρέχουν τα πλευρά του αμαξώματος και καταλήγουν στον πίσω προφυλακτήρα και το έντονα γεωμετρικό πίσω τμήμα που καταλήγει σε μια προστατευτική ποδιά που περιστοιχίζεται από τις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.

Το παζλ συμπληρώνει η αεροτομή στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ, οι ράγες οροφής από αλουμίνιο και η πανοραμική ηλιοροφή δύο τμημάτων η οποία αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού. Η οροφή ανοίγει μόνο κατά το μπροστινό ήμισυ τμήμα της ενώ ένα ηλεκτρικό σκιάδιο αναλαμβάνει να καλύψει το σύνολο της γυάλινης επιφάνειας σε περίπτωση έντονης ηλιοφάνειας.

Ανεξαρτήτως εικόνας, η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στην κατασκευή του αμαξώματος συμβάλλει, σύμφωνα με την Bentley σε «εξοικονόμηση» βάρους 236 κιλών σε σχέση με μια κατασκευή από ατσάλι.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η γνώριμη εικόνα των προτάσεων της Bentley τόσο σε επίπεδο σχεδίασης όσο και –ακριβών- υλικών. Τις επιλογές δέρματος και ξύλου «διακόπτουν» μεταλλικές λεπτομέρειες ενώ στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που φιλοξενείται σε οθόνη αφής οκτώ ιντσών.

Στο χώρο ανάμεσα στα καθίσματα τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα 22 ρυθμίσεων και παρέχουν λειτουργίες ψύξης, θέρμανσης και μασάζ, βρίσκεται χώρος αποθήκευσης και θύρες USB.

To Bentayga θα διατεθεί και σε τετραθέσια διάταξη προσφέροντας δύο ξεχωριστά καθίσματα στο πίσω τμήμα και τα οποία εκτός από τις δεδομένες λειτουργίες μασάζ και κλιματισμού θα διαθέτουν και ενσωματωμένα υποπόδια, ενώ σε ό,τι αφορά το διαχωριστικό υποβραχιόνιο θα προσφέρει αποθηκευτικούς χώρους, ποτηροθήκες και θύρες USB.

Μεταξύ των πλούσιων επιλογών συμπεριλαμβάνεται ηχοσύστημα Naim 1950 watt και το σύστημα ψυχαγωγίας Bentley Entertainment Tablets το οποίο έγκειται σε δύο ταμπλέτες με λογισμικό Android και οθόνη 10,2 ιντσών τοποθετημένες στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων με 4G, WiFi και Bluetooth. Φυσικά δεν λείπει το επιπλέον kit πολυτελείας όπως το ψυγείο για σαμπάνιες και τα απαραίτητα για ένα πολυτελές πικνίκ σε βαλίτσες στο πορτ μπαγκάζ.

Σε επίπεδο κινητήρα, όπως είναι ήδη γνωστό το Bentayga εξοπλίζεται με twin turbo W12 χωρητικότητας 6,0 λίτρων με απόδοση 608 ίππους και 900 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση.

Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στο SUV της Bentley να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 301 χλμ./ώρα. Σε ό,τι αφορά την οικονομία το Bentayga απαιτεί 12,8 λίτρα/100 χλμ. ενώ εκλύει στην ατμόσφαιρα 292 γρ./χλμ. μεγέθη σχετικά «συγκρατημένα» τηρουμένων των αναλογιών.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024