Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel Astra Sports Tourer 2016: Η πρακτική πλευρά της upmarket περιπέτειας

Opel Astra Sports Tourer 2016: Η πρακτική πλευρά της upmarket περιπέτειας

Η γερμανική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα της νέας γενιάς του Opel Astra παρουσιάζοντας την πρακτικότερη έκδοσή του η οποία, μεταξύ άλλων, προσφέρει 80 λίτρα επιπλέον χωρητικότητας από την μέχρι σήμερα γνωστή αντίστοιχη εκδοχή του.


Μετά την αποκάλυψη της νέας γενιάς του Astra στην hatchback εκδοχή του, η Opel παρουσιάζει και την πρακτικότερη έκδοση αμαξώματος Sports Tourer.

H σχεδίαση απηχεί εκείνη της hatchback εκδοχής του με εξαίρεση, φυσικά, το πίσω τμήμα το οποίο έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.630 λίτρα αποσκευών με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και οι εξωτερικές διαστάσεις του Astra Sports Tourer δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με την station wagon έκδοση της σημερινής γενιάς του, το παραπάνω μέγεθος είναι μεγαλύτερο κατά 80 λίτρα. Εκτός από το γενναιόδωρο πορτ μπαγκάζ το Astra Sports Tourer προσφέρει επιπλέον χώρο καθ΄ύψος ο οποίος αντιστοιχεί σε 2,6 εκ. για το μπροστινό κάθισμα και κατά 2,6 εκ. για το πίσω.

Στη βασική έκδοση η αναδίπλωση των καθισμάτων πραγματοποιείται κατά 40/20/10 ωστόσο όσοι επιθυμούν περισσότερη πρακτικότητα μπορούν να επιλέξουν το πακέτο FlexOrganizer το οποίο περιλαμβάνει δίχτυα, ράγες οροφής και ιμάντες.

Επιπλέον στη λίστα επιλογών διατίθεται σύστημα ηλεκτρικό σύστημα λειτουργίας για τη θύρα αποσκευών το οποίο με τη συνδρομή ενός αισθητήρα κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, επιτρέπει το άνοιγμά της με μια κίνηση του ποδιού.

Χάρη στη νέα πλατφόρμα όπου βασίζεται –και- το Astra Sports Tourer, το βάρος έχει περιοριστεί έως και κατά 200 κιλά σε σχέση με την «σημερινή» γενιά του. Όπως επίσης και η hatchback εκδοχή του Astra, η πρακτική του εκδοχή διαθέτει όλα τα στοιχεία εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης τα οποία φιλοδοξούν να οδηγήσουν το γερμανικό μοντέλο σε πιο upmarket διαδρομές.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η πρακτική εκδοχή του Astra θα διατεθεί με τα ίδια μηχανικά σύνολα που έχει ήδη συστήσει η Opel ξεκινώντας με τον turbo τρικύλινδρο του 1,0 λίτρου απόδοσης 105 ίππων, συνεχίζοντας με τον νέο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα 1,4 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 125 και 150 ίππων ενώ τις επιλογές πετρελαίου, αρχικά, θα εξοπλίζει ένα CDTI 1,6 λίτρων σε δύο εκδόσεις 95 και 136 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024