Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τριάντα χιλιάδες παραγγελίες από τα «αποδυτήρια» για το νέο Opel Astra

Τριάντα χιλιάδες παραγγελίες από τα «αποδυτήρια» για το νέο Opel Astra

Η νέα, 11η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Opel συγκέντρωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της φίρμας, 30.000 παραγγελίες πριν ακόμα τα στελέχη της φίρμας κάνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η νέα γενιά του Astra πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα της σε hatchback και Sports Tourer έκδοση στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, έχοντας ήδη συγκεντρώσει 30.000 παραγγελίες πριν ακόμα καν τα στελέχη της Opel και της GM κάνουν τα αποκαλυπτήρια των εκθεσιακών μοντέλων στο “floor” της γερμανικής μπιενάλε.

Τον αριθμό των καταχωρημένων προ-παραγγελιών για το νέο Astra, ανακοίνωσε η επικεφαλής του ομίλου GM, Mary Barra ενόσω αποκάλυπτε το Astra Sports Tourer στο κοινό της Φρανκφούρτης στις 15 Σεπτεμβρίου.

Όσο για τις συστάσεις αλλά και τη σημασία του νέου μοντέλου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Opel, Karl Thomas Neumann, από την Φρανκφούρτη «το νέο Astra είναι το καλύτερο Opek που έχουμε κατασκευάσει ποτέ και είναι ένα πραγματικά μεγάλο άλμα για την φίρμα από πολλές απόψεις. Όλη η ομάδα έκανε μια εξαιρετική δουλειά στο νέο Astra. Είναι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της επανόδου μας».

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του Astra K είναι σαφές ότι στο επίκεντρο της νέας γενιάς του γερμανικού μοντέλου βρίσκεται η πρόθεσή της Opel να δώσει έναν πιο upmarket χαρακτήρα.

Έτσι, το νέο Astra εξοπλίζεται με τα έξυπνα φωτιστικά σώματα Intellilux LED matrix τα οποία αποτελούν πρωτιά για την κατηγορία. Τα νέα φώτα με τη συνδρομή μιας κάμερας ρυθμίζονται αυτόματα, χωρίς να τυφλώνουν τους οδηγούς σε αντίθετη πορεία και προσφέροντας την μέγιστη δυνατή ορατότητα.

Στο ίδιο upmarket μήκος κύματος, στον εξοπλισμό άνεσης του νέου Astra συμπεριλαμβάνονται νέα εργονομικά καθίσματα με 18 ρυθμίσεις θέσης τα οποία διαθέτουν σύστημα θέρμανσης, ψύξης και μασάζ, ενώ, διατίθεται η δυνατότητα επιλογής και θερμαινόμενων πίσω καθισμάτων.

Παράλληλα στις δυνατότητες του infotainment που φιλοξενείται σε οθόνη αφής οκτώ ιντσών συγκαταλέγεται η παροχή δικττύου 4G LTE. Wi-Fi και συμβατότητα με smartphone Android και iOS.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η γκάμα εκδόσεων θα ξεκινά με το 1,6 λίτρων CDTI diesel μοτέρ με 95 ίππους ενώ τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση θα εξοπλίζει ο τρικύλινδρος 1,0 λίτρου ECOTEC με 105 ίππους. Το παρών δίνει και ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας από αλουμίνιο με χωρητικότητα 1,4 λίτρων και ο οποίος αποδίδει 145 ίππους και 250 Nm ροπής.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024