Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λύεται και πρακτικά η συνεργασία VW-Suzuki

Λύεται και πρακτικά η συνεργασία VW-Suzuki

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την επανάκτηση των μετοχών που κατείχε o όμιλος VW στο πλαίσιο της συμφωνίας τους που ωστόσο ναυάγησε το 2011, σηματοδοτώντας και πρακτικά τη λύση της.

Η Suzuki ανακοίνωσε την επαναγορά μετοχών της, τις οποίες κατείχε ο όμιλος VW βάζοντας τίτλους τέλους και πρακτικά στην «άσπονδη» συνύπαρξη των δύο εταιρειών μετά το ναυάγιο της συνεργασίας τους.

Η συνεργασία λύεται και τυπικά μετά από μακροχρόνια διαμάχη και μετά από μια δικαστική απόφαση τον προηγούμενο μήνα η οποία επέτρεψε στη Suzuki να επαναγοράσει από το γερμανικό όμιλο 111,6 εκατομμύρια μετοχές της προς 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Τις μετοχές είχε αγοράσει η VW στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας τους το 2009 και αντιστοιχούν σε μερίδιο 19,9% στην ιαπωνική φίρμα.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία συνήφθη το 2009 με την προοπτική, οι δύο εταιρείες να συμπράξουν για την κατασκευή αποδοτικών αυτοκινήτων με προορισμό τις αναδυόμενες αγορές με τη Suzuki να αποκτά πρόσβαση στην τεχνολογία της VW με αντάλλαγμα τη «βοήθεια» της ιαπωνικής φίρμας για τη διείσδυση των Γερμανών στην σημαντική αγορά.

Ωστόσο, το 2011 η Suzuki υπέγραψε μια άλλη συμφωνία, αυτή τη φορά με την Fiat, για την προμήθεια κινητήρων πετρελαίου. Ο όμιλος VW έκρινε ότι η νέα συμφωνία έρχεται σε αντίθεση με τη δική του συμφωνία με την Suzuki και έκτοτε ξεκίνησε ένα νομικό «γαϊτανάκι» για τη λύση της συμφωνίας.

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024