Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 2008 DKR16: Στην άγρια πλευρά των rally cars

Peugeot 2008 DKR16: Στην άγρια πλευρά των rally cars

Η γαλλική φίρμα αναβαθμίζει το σκληροπυρηνικό rally car εν όψει της νέας συμμετοχής του στο ράλλυ Dakar.


Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες για το βελτιωμένο και πιο σκληροπυρηνικό Peugeot 2008 DKR16 το οποίο θα συμμετάσχει στο ράλλυ Dakar 2016.

Η νέα εκδοχή του Peugeot 2008 DKR16 η οποία αποτελεί δημιούργημα της Peugeot Sport έχει αυξήσει το μήκος του και το πλάτος του, αμφότερα, κατά 20 εκατοστά, μειώνοντας παράλληλα την απόσταση του από το έδαφος.

Παρά το αυξημένο μήκος, σύμφωνα με την Peugeot, το 2008 DKR16 διαθέτει πιο κοντούς προβόλους στοιχείο που αναμένεται να του εξασφαλίσει περισσότερη ευελιξία.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι Γάλλοι, το σκληροτράχηλο rally car είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε οποιουδήποτε είδους επιφάνεια, ενώ χάρη στο ανασχεδιασμένο καπό και την νέα εισαγωγή αέρα που τοποθετείται στην οροφή προσφέρει και μια πιο ισορροπημένα κατανεμημένη κάθετη δύναμη.

Αναβαθμισμένο είναι και το πλαίσιο, ενώ η Peugeot υπόσχεται και καλύτερη κατανομή βάρους προς όφελος των ικανοτήτων του.
Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν οι νέοι ελαφροί τροχοί από μαγνήσιο με τα επίσης ελαφρύτερα ελαστικά δια χειρός Michelin.

Επιπλέον οι μηχανικοί της Peugeot Sport αναβάθμισαν τον V6 των 3,0 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζεται το σκληροτράχηλο αγωνιστικό, με αποτέλεσμα την αύξηση της ισχύος στους 350 ίππους και τα 800 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται πάντα στους δύο πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024