Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dieselgate: Ματίας Μίλερ, ο νέος CEO της Volkswagen

Dieselgate: Ματίας Μίλερ, ο νέος CEO της Volkswagen

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen αναλαμβάνει ο Ματίας Μίλερ, επικεφαλής του Porsche από το 2010, με αποστολή να διαχειριστεί το σκάνδαλο μεγατόνων που εκθέτει παγκοσμίως τον γερμανικό κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θα κάνουμε τα πάντα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, δηλώνει ο νέος CEO. Την ίδια στιγμή όμως καθίσταται όλο και πιο εμφανής ο αντίκτυπος του σκανδάλου· τελευταία εξέλιξη, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ «κόβουν» στην VW την άδεια πώλησης των νέων οχημάτων της με κινητήρα ντίζελ στις ΗΠΑ.

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen αναλαμβάνει ο Ματίας Μίλερ, επικεφαλής του Porsche από το 2010, με αποστολή να διαχειριστεί το σκάνδαλο μεγατόνων που εκθέτει παγκοσμίως τον γερμανικό κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, δηλώνει ο νέος CEO της VW που διαδέχεται τον παραιτηθέντα Μάρτιν Βίντερκορν -τον οποίο περιμένει συνταξιοδοτικό πακέτου τουλάχιστον 32 εκατ. δολαρίων.

Ο γερμανικός όμιλος Volkswagen, κάτοχος 12 εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων και φορτηγών, παραδέχθηκε ότι είχε τοποθετήσει λογισμικό παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων στους κινητήρες ντίζελ τύπου EA189 σε περίπου 11 εκατομμύρια από τα οχήματά του ανά τον κόσμο.

Περίπου 2,8 εκατομμύρια είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν στη Γερμανία και είναι εφοδιασμένα με το παράνομο λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπών ρύπων, ανέφερε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ μιλώντας στην Μπούντεσταγκ.

Αποκάλυψε επίσης ότι μεταξύ των οχημάτων αυτών βρίσκονται και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα.

Η ύπαρξη του επίμαχου λογισμικού ανακαλύφτηκε αρχικά στις ΗΠΑ με το σκάνδαλο Dieselgate να μεγαλώνει κάθε μέρα και πιο πολύ -και το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου να κάνει λόγο για «ηθική και πολιτική καταστροφή».

Στις πρώτες του δηλώσεις ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Porsche διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον όμιλο. «Υπό την ηγεσία μου, η Volkswagen θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναπτύξει και να εφαρμόσει τα αυστηρότερα στάνταρ συμμόρφωσης και διοίκησης σε ολόκληρη την βιομηχανία» δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, πάντως, καθίσταται όλο και πιο εμφανής ο αντίκτυπος για τον όμιλο με τελευταία εξέλιξη την άρνηση της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ να δώσει άδεια στην Volkswagen να πουλήσει τα νέα μοντέλα της του 2016 με κινητήρα ντίζελ στη χώρα.

«Η Volkswagen δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από την EPA […] για τα τετρακύλινδρα οχήματα ντίζελ» δήλωσε ο Κρίστοφερ Γκράντλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος EPA.

Οι ρυθμιστικές αρχές «δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι τα δεδομένα και τα στοιχεία που παρείχε η Volkswagen αποδεικνύουν πως τα οχήματά της σέβονται τα απαιτούμενα πρότυπα» επισήμανε.

Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα επηρεάσει κυρίως τις πωλήσεις του νέου Passat, το οποίο παρουσιάστηκε θριαμβευτικά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε σε συζητήσεις με την EPA και αναμένουμε πάντα ότι θα διαθέσουμε το Passat 2016 στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024