Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αudi: 2,1 εκατομμύρια τα οχήματα που εξοπλίζονται με το επίμαχο λογισμικό

Αudi: 2,1 εκατομμύρια τα οχήματα που εξοπλίζονται με το επίμαχο λογισμικό

Η premium θυγατρική του ομίλου VW ανακοίνωσε το δικό της «μερίδιο» στο dieselgate, διευκρινίζοντας τον αριθμό των αυτοκινήτων, αλλά και το ποια μοντέλα διαθέτουν το λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του ομίλου VW για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την παρουσία του λογισμικού παραποίησης εκπομπών ρύπων σε 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με κινητήρες diesel, παγκοσμίως, η Audi δημοσιοποιεί το δικό της «κατάλογο» με τα οχήματα που διαθέτουν το επίμαχο λογισμικό και τα οποία ανέρχονται σε 2,1 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής premium φίρμας του ομίλου VW πρόκειται για τα μοντέλα A1, A3, A4, A5, A6 και TT καθώς και για τα SUV Q3 και Q5 με κινητήρα diesel, τύπου ΕΑ 189 προδιαγραφών Euro5.

Από τα συνολικά 2,1 εκατομμύρια Audi που διαθέτουν το επίμαχο λογισμικό τα 1,42 εκατομμύρια οχήματα εντοπίζονται στη δυτική Ευρώπη και μόλις 13.000 στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός τους έχει διατεθεί στη γερμανική αγορά όπου το επίμαχο λογισμικό διαθέτουν 577.000 Audi.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος VW ο οποίος στεγάζει, VW, Audi, Seat και Skoda, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το εν λόγω λογισμικό υπάρχει σε 11 εκατομμύρια αυτοκίνητά του σε όλο τον κόσμο που εξοπλίζονται με κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189, ανεξαρτήτως κυβισμού.

Ήδη, επίσης, η φερώνυμη φίρμα, έχει ανακοινώσει ότι το λογισμικό υπάρχει σε

«περίπου πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητά» της με κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189 προδιαγραφών Euro5, εκ των οποίων και ιδιαίτερα δημοφιλή μοντέλα, όπως το VW Golf (έκτη γενιά) το Passat (έβδομη γενιά) και Tiguan (πρώτη γενιά).

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Herbert Diess, επικεφαλής του ομίλου για τα επιβατικά της φίρμας VW αναφέρει ότι «εργαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να παρουσιάσουμε στους συνεργάτες, στο κοινό και στους πελάτες μας τη λύση σε τεχνικό επίπεδο. Ο στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους πελάτες μας όσο το δυνατόν ταχύτερα προκειμένου τα αυτοκίνητά τους να συμβαδίζουν πλήρως με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και κανονισμούς» ενώ προσθέτει ότι: «Σας διαβεβαιώ η VW θα πράξει τα πάντα προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, των συνεργατών της και του κοινού».

Όπως επίσης έχει επισημανθεί από το γερμανικό όμιλο, σύντομα, θα υπάρξουν ακριβείς πληροφορίες για κάθε αγορά ξεχωριστά σε σχέση με τα επηρεαζόμενα οχήματα.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024