Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Honda FCV 2017: Ο υδρογονοκίνητος διάδοχος

Honda FCV 2017: Ο υδρογονοκίνητος διάδοχος

Η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει στην επικείμενη έκθεση του Τόκυο, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το υδρογονικίνητο FCX Clarity και το οποίο θα αξιοποιεί μια βελτιωμένη εκδοχή της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, εξασφαλίζοντας περισσότερη αυτονομία αλλά και επιπλέον ισχύ.


Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην επικείμενη έκθεση του Τόκυο το μοντέλο που θα αναλάβει να αντικαταστήσει το υδρογονοκίνητο FCX Clarity και το οποίο θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα περιοριστεί –πια- σε ένα μικρό αριθμό, κυρίως, εταιρικών ιδιοκτητών.

Έχοντας αρχικά ως μόνη σύσταση τον υδρογονοκίνητο χαρακτήρα του και τo αρκτικόλεξο FCV από το Fuel Cell Vehicle, το νέο μοντέλο της Honda με τεχνολογία κυψελών καυσίμου δίνει το στίγμα της σχεδίασής του η οποία φαίνεται να εστιάζει περισσότερο στην αεροδυναμική.

Στην «όψη» του ξεχωρίζουν τα τεχνολογίας LED φωτιστικά σώματα τα οποία υπογραμμίζονται από LED ημέρας σε μπουμερανγκ μοτίβο, ενώ την εικόνα συμπληρώνει μια κυψελοειδής γρίλια.

Προχωρώντας προς τα πίσω διακρίνονται οι χαρακτηριστικές οπές απαγωγής αέρα αλλά και η ιδιαίτερη σχεδίαση των πίσω θόλων που καλύπτουν μερικώς τους τροχούς.

Στο εσωτερικό το στίγμα δίνει η σύγχρονη μινιμαλιστική σχεδίαση και η upmarket αίσθηση η οποία στοιχειοθετείται από την παρουσία υλικών όπως το δέρμα και το ξύλο σε συνδυασμό με μεταλλικές λεπτομέρειες και η παρουσία μιας «ανεξάρτητης» μεγάλης οθόνης αφής που φιλοξενεί τις λειτουργίες του infotainment.

Αν και η Honda προς το παρόν δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για το κινητήριο σύνολο, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η συνολική αυτονομία του θα ξεπερνά τα 700 χλμ. χάρη σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.

Σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνεται, το FCV θα εφοδιάζεται με ηλεκτρικά μοτέρ υψηλής ισχύος που θα εξασφαλίζουν μια «συναρπαστική οδηγική εμπειρία».

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024