Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel GT 2017: Coupe αντεπίθεση

Opel GT 2017: Coupe αντεπίθεση

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να αναπαραγάγει το παράδειγμα του νέου Astra σε coupe αναλογίες, επενδύοντας στην ελκυστική σχεδίαση ενός sportscar που, προβάλλοντας upmarket χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με αποδοτικότητα και προσιτότητα, φιλοδοξεί να κλέψει την παράσταση και –κυρίως- πωλήσεις από τον ακριβότερο ανταγωνισμό.


Με το νέο Astra να παίρνει την θέση που του αναλογεί στις αντιπροσωπείες της φίρμας και το Insignia καθ’ όδον, η γερμανική φίρμα φαίνεται να ετοιμάζει μια εντελώς καινούρια προσθήκη στην γκάμα της η οποία υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά ενός 2+2 coupe θα επιχειρήσει να δώσει μια αμιγώς σπορ και διαφορετική διάσταση στο προϊοντικό της portfolio.

Σύμφωνα με στελέχη της γερμανικής φίρμας, το Οpel GT, όπως αναμένεται να ονομάζεται, βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης και αν τελικώς πάρει το πράσινο φως, το πιθανότερο είναι να δούμε ένα αντίστοιχο concept car, στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.

Σε ό,τι αφορά τη σιλουέτα του, το Opel GT αναμένεται να αντλήσει επιρροές από ένα παλαιότερο concept της φίρμας το οποίο έγραψε τη δική του επιτυχημένη ιστορία στα χρονικά της αυτοκίνησης.

Ο λόγος για το Opel GT Experimental το οποίο παρουσιάστηκε ως concept car την έκθεση της Φρανκφούρτης το 1965 και που η τεράστια απήχησή του το οδήγησε στην παραγωγή ένα χρόνο αργότερα, εξασφαλίζοντάς του τον τίτλο του πρώτου ευρωπαϊκού πρωτοτύπου που οδηγήθηκε σε μαζική παραγωγή.

Εκτός από την χαρακτηριστική σιλουέτα και τα τυπικά γνωρίσματα ενός 2+2 coupe, τα επιμέρους σχεδιαστικά γνωρίσματα του νέου Opel GT αναμένεται να προέλθουν από την μετεξέλιξη του κώδικα που εισήγαγε το Monza concept το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης πριν δύο χρόνια.

Πίσω από την εμφάνιση ενός δυναμικού και κομψού coupe αμαξώματος όπου κυριαρχούν οι έντονες πτυχώσεις και που σε συνδυασμό με τους πίσω κοντούς προβόλους συντείνουν σε ένα μυώδες και επιβλητικό αποτέλεσμα, αναμένεται να βρεθεί η ελαφριά αρχιτεκτονική του Astra.

Αυτό σημαίνει ότι το Opel GT θα είναι εμπροσθοκίνητο και θα επωφεληθεί από τη νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel που εξοπλίζουν το Astra, μεταξύ των οποίων το αθόρυβο diesel μοτέρ των 1,6 λίτρων καθώς και μια αναβαθμισμένη εκδοχή του turbo τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης του 1,0 λίτρου.
Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει η παρουσία ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή κατ’ επιλογή του αυτόματου Easytronic.

Στο εσωτερικό αναμένεται μια αντίστοιχη σχεδιαστική προσέγγιση με το Astra, εμπλουτισμένη με τις τελευταίες gadget εξελίξεις που -θα- έχουν συντελεστεί σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα σύνδεσης άλλων συσκευών και την αξιοποίηση των λειτουργιών τους μέσω του infotainment.

Επίσης, όπως εύκολα θα υπέθετε κανείς από την γκάμα δεν θα λείψουν και οι OPC εκδόσεις οι οποίες σε συνδυασμό και με τα coupe χαρακτηριστικά αναμένεται να δώσουν ένα πιο σπορ «αέρα» στην Opel η οποία τελευταία φορά που είχε coupe ήταν μεταξύ 2004 και 2006 με το περιορισμένης «εμβέλειας» Monaro και το Calibra η παραγωγή του οποίου σταμάτησε το 1998.

Εκτός από τις ορατές και μη, σχεδιαστικές και τεχνολογικές παραμέτρους που θα διαμορφώσουν τα χαρακτηριστικά του νέου γερμανικού coupe, ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο θα είναι η κοστολόγησή του η οποία, αναμένεται να του εξασφαλίσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού τον οποίο θα «αναζητήσει» σε προτάσεις όπως το VW Scirocco ή ακόμα και το premium Audi TT.

Auto Express

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024