Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ εκατομμύρια τα αυτοκίνητα του ομίλου VW με το επίμαχο λογισμικό στην Ευρώπη

Οκτώ εκατομμύρια τα αυτοκίνητα του ομίλου VW με το επίμαχο λογισμικό στην Ευρώπη

Επιστολή στελεχών του γερμανικού ομίλου προς τις ομοσπονδιακές αρχές της Γερμανίας, συμπληρώνει το κομμάτι του αριθμητικού παζλ για το πόσα αυτοκίνητα με το επίμαχο λογισμικό εντοπίζονται εντός των ορίων της Ε.Ε.

Συμπληρώνεται σταδιακά η «χαρτογράφηση» των αυτοκινήτων του γερμανικού ομίλου που διαθέτουν το «ύποπτο» λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων, καθώς σύμφωνα με επιστολή του ομίλου προς μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου η οποία δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Handelsblatt, ο γερμανικός όμιλος παραδέχεται ότι το λογισμικό έχει τοποθετηθεί σε οκτώ εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στην ΕΕ.

Στην επιστολή, με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου 2015 την οποία συνυπογράφουν ο Thomas Steg εκπρόσωπος του ομίλου και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση της A. Merkel και ο επικεφαλής των γραφείων της VW στο Βερολίνο, Michael Jansen, επαναλαμβάνεται ότι επηρεάζονται οχήματα με κινητήρες ντίζελ τύπου ΕΑ 189 χωρητικότητας 1,2, 1,6 και 2,0 λίτρων.

Τα στελέχη του ομίλου που συνέταξαν την επιστολή ζητούν συγγνώμη «για το λάθος ορισμένων προσώπων» και δεσμεύονται να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται θα ανακληθούν και σημειώνοντας ότι «και φυσικά θα αναλάβουμε το κόστος», όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος VW είχε ήδη παραδεχθεί ότι τοποθέτησε το εν λόγω λογισμικό σε 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 2,8 εκ. εντοπίζονται στη Γερμανία, 1,2 εκατομμύρια στη Βρετανία, περίπου 1,0 εκ. στη Γαλλία και 482.000 στις ΗΠΑ.

Εξαιτίας των διαστάσεων που έχει πάρει το ζήτημα, ο νέος CEO του ομίλου Mathias Mueller αναμένεται να απευθυνθεί στους εργαζομένους της εταιρείας, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην «παραδοσιακή» έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Wolfsburg, απαντώντας στα ερωτήματά τους.

«Η ανάγκη των εργαζόμενων να ενημερωθούν είναι μεγάλη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διευθυντή του εργοστασίου.

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο του Wolfsburg εργάζονται περίπου 72.500 άνθρωποι και παράγονται κάθε χρόνο περισσότερα από 830.000 οχήματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι εργαζόμενοι της VW φτάνουν τους 600.000.

Επισημαίνεται, ότι ο γερμανικός όμιλος έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις γερμανικές ομοσπονδιακές αρχές τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη διαχείριση της αποκατάστασής του.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024