Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

VW: «Καθαροί» οι κινητήρες τύπου ΕΑ 288 προδιαγραφών EU5 από το επίμαχο λογισμικό

Ο γερμανικός όμιλος με ανακοίνωσή του και κατόπιν έρευνας που διεξήχθη ανακηρύσσει απολύτως νόμιμα τα diesel μοτέρ τύπου ΕΑ 288 προδιαγραφών EU5.

Η VW απαλλάσσει τους κινητήρες τύπου ΕΑ 288 από την υποψία παρουσίας λογισμικού περιορισμού εκπομπών ρύπων καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου οι συγκεκριμένου τύπου πετρελαιοκινητήρες προδιαγραφών EU6 όσο και EU5 που διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληρούν απολύτως τις νόμιμες προδιαγραφές και τα περιβαλλοντικά πρότυπα στα οποία υπόκεινται.

Όπως σημειώνει στην νέα του ανακοίνωση ο γερμανικός όμιλος «μετά από ενδελεχή έρευνα, επιβεβαιώνεται ότι στα αυτοκίνητα με κινητήρες τύπου ΕΑ 288 προδιαγραφών ΕU5 δεν έχει εγκατασταθεί κανένα ακατάλληλο λογισμικό, όπως αυτό ορίζεται από την νομοθεσία».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το VW Group έχει ήδη αποσαφηνίσει ότι όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες προδιαγραφών EU6, ανεξαρτήτως τύπου κινητήρα, που διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληρούν απολύτως τις νόμιμες προδιαγραφές και τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Σε κάθε περίπτωση, ο γερμανικός όμιλος υπενθυμίζει ότι οι πελάτες του μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των αντιπροσώπων VW, Audi, Seat, Skoda σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα προκειμένου, βάζοντας τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου τους, να διαπιστώνουν κατά πόσο το αυτοκίνητο τους εμπλέκεται στο ζήτημα.

Ο γερμανικός όμιλος υπογραμμίζει επίσης ότι οι εργασίες για την εφαρμογή των τεχνικών λύσεων όπως έχουν παρουσιαστεί στο επίσημο σχέδιο για την αποκατάσταση του ζητήματος συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, τονίζοντας ότι η διαδικασία αποκατάστασης για τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2016.

auto.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024