Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Lexus LF-FC Concept: Προβολή στο τετράθυρο πολυτελές και υδρογονοκίνητο μέλλον

Lexus LF-FC Concept: Προβολή στο τετράθυρο πολυτελές και υδρογονοκίνητο μέλλον

Το concept LF-FC αναλαμβάνει από την έκθεση του Τόκυο να συστήσει το τεχνολογικό και αισθητικό μονοπάτι όπου θα βασιστεί η νέα τετράθυρη και κομψότερη ναυαρχίδα της φίρμας η οποία αναμένεται να συμπεριλάβει στο «λεξιλόγιο» της το υδρογόνο και μια σειρά πλούσιων gadget.


Αξιοποιώντας ως βήμα την έκθεση του Τόκυο, η ιαπωνική φίρμα δίνει μια πρόγευση για την κατεύθυνση της νέας γενιάς της πολυτελούς τετράθυρης ναυαρχίδας της, LS, παρουσιάζοντας ένα αντίστοιχο υδρογονοκίνητο concept με τα διακριτικά LF-FC.

Mε μήκος 5,3 μέτρα, πλάτος 2,0 μ. και ύψος 1,41 μ. το πολυτελές πρωτότυπο υπακούει στην τελευταία εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Lexus με την κωδική ονομασία «L-finesse», προσαρμόζοντας την στις επιταγές της τετράθυρης σιλουέτας του και με κριτήριο την εικόνα μιας σύγχρονης κομψότητας.

Έτσι, η συνήθης γρίλια κλεψύδρα υιοθετεί ένα πιο καμπύλο μοτίβο σε συνδυασμό κυματοειδές γραμμικό εσωτερικό και πλαισιώνεται από τα γνωστά αιχμηρά φωτιστικά σώματα σε σχήμα “L” τεχνολογίας LED που υπογραμμίζονται από LED ημέρας. Το πίσω τμήμα απηχεί την ίδια αιχμηρή αισθητική αντίληψη χωρίς να κρύβει τις επιρροές του από το υδρογονοκίνητο Toyota Mirai.

Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει τη σιλουέτα του LF-FC είναι η χαμηλή γραμμή οροφής η οποία σε συνάρτηση με την χάραξη της τρίτης κολώνας, σχεδιάστηκε εξασφαλίζοντας στο πρωτότυπο επιπλέον κομψότητα ώστε να παραπέμπει περισσότερο σε τετράθυρο coupe παρά σε τυπικό sedan, σύμφωνα με τις συστάσεις της Lexus. Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί 21 ιντσών με ζάντες που αποτελούνται από ενισχυμένο από ανθρακονήματα πλαστικό.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός οθονών οι οποίες έχουν πρακτικά αντικαταστήσει όλους τους φυσικούς διακόπτες, ενώ το εξελιγμένο interface της κεντρικής κονσόλας υποστηρίζει και τη δυνατότητα χειρισμού ορισμένων λειτουργιών όπως ο χειρισμός του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού με νεύματα.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο του LF-FC, η Lexus αναφέρεται σε ένα υψηλής απόδοσης σύστημα κυψελών καυσίμου το οποίο εξασφαλίζει και τη δυνατότητα τετρακίνησης. Η κίνηση μεταδίδεται κυρίως στον πίσω άξονα ωστόσο, ωστόσο η παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ σε κάθε έναν από τους μπροστινούς τροχούς σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης ροπής εγγυώνται μέγιστη ευελιξία και ευστάθεια.

Επιπλέον, χάρη σε μια διάταξη που «τοποθετεί» την μονάδα ελέγχου και τον κινητήρα στο μπροστινό τμήμα και το σύστημα μετατροπής υδρογόνου σε ηλεκτρική ενέργεια στο πίσω τμήμα, η Lexus υπόσχεται για το LF-FC ιδανική κατανομή βάρους, στοιχείο στο οποίο συντείνει και η τοποθέτηση των δεξαμενών υδρογόνου σε σχήμα “T”.

auto.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024