Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πεντάστερες» Honda και Audi στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP -Tέσσερα αστέρια για το VW Caddy

«Πεντάστερες» Honda και Audi στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP -Tέσσερα αστέρια για το VW Caddy

Δύο αριστεία για την Honda με τα HR-V και Jazz, πέντε αστέρια για το νέο Audi A4 και τέσσερα αστέρια για το VW Caddy, επεφύλαξε ο νέος δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP.


Τέσσερα αυτοκίνητα συμπεριέλαβε ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP, αποφέροντας δύο «αναμένομενα» θετικά αποτελέσματα για την Audi και Honda μια supermini αριστεία, επίσης για την Honda και τέσσερα αστέρια για το VW Caddy.

Αναλυτικότερα, την κορυφαία διάκριση της ευρωπαϊκής ανεξάρτητης αρχής δοκιμών πρόσκρουσης απέσπασαν τα Audi A4, Honda HR-V και Jazz με το τελευταίο να ανάγεται στο δεύτερο supermini που κατακτά τα πέντε αστέρια από τις αρχές του 2015 οπότε και ισχύουν οι αυστηρότερες προδιαγραφές του EuroNCAP.

Σε ό,τι αφορά την επίδοση του VW Caddy, παρά το γεγονός ότι έχασε ένα αστέρι, λόγω χαμηλού μέσου όρο στις κατηγορίες αξιολόγησης προστασίας πεζών και περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας ο EuroNCAP επισημαίνει ότι είναι ασύνηθες για την συγκεκριμένη κατηγορία να προσφέρει ως επιλογή σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης του συστήματος πέδησης, επικροτώντας την παρουσία του συγκεκριμένου συστήματος στον προαιρετικό εξοπλισμό του γερμανικού μοντέλου.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις βαθμολογίες του, το VW Caddy απέσπασε 84% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβαινόντων, 78% για την προστασία που προσφέρει στα παιδιά που βρίσκονται στο εσωτερικό του, ενώ αξιολογήθηκε με 58% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος και με 68% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η παρουσία συστημάτων ασφαλείας.

Σχετικά με τις βαθμολογίες των πεντάστερων συμμετοχών, το αναμενόμενο «αριστείο» της Αudi με το νέο A4, αναλύεται σε βαθμολογία 90% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβαινόντων, 87% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 75% στην κατηγορία προστασίας πεζών και επίσης 75% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Σε ό,τι αφορά τις επίσης πεντάστερες συμμετοχές της Honda, το HR-V βαθμολογήθηκε με 86% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβαινόντων, 79% για την προστασία που προσφέρει στους μικρότερους επιβαίνοντες, ενώ απέσπασε 72% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος και 71% στην κατηγορία περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας.

Το Jazz απέσπασε 92% για την προστασία που προσφέρει σε ενήλικούς επιβαίνοντες, 85% για την ασφάλεια των παιδιών, 73% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα και με 71% για τα διαθέσιμα συστήματα ασφαλείας του.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024