Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Rolls-Royce πραγματοποιεί την μικρότερη ανάκληση του κόσμου

H Rolls-Royce πραγματοποιεί την μικρότερη ανάκληση του κόσμου

Η συνήθης αυστηρότητα της αμερικανικής νομοθεσίας σε σχέση με την προστασία καταναλωτών, ωθεί την Rolls-Royce στην ανακοίνωση ανάκλησης για ένα και μόνο αυτοκίνητο.

Ανάκληση για ένα αυτοκίνητο ανακοίνωσε η πολυτελής βρετανική φίρμα ιδιοκτησίας BMW στις ΗΠΑ, προκειμένου, όπως επισημαίνει, να επισκευάσει ένα πιθανό πρόβλημα στον αερόσακο οδηγού και συνοδηγού σε μια Ghost.

Αν και με δεδομένη την περιορισμένη παραγωγή της βρετανικής φίρμας που πέρυσι διέθεσε συνολικά 4.063 Rolls-Royce, δεν θα περίμενε κανείς μεγάλους αριθμούς σε μια πιθανή ανάκληση, ωστόσο, το ένα αυτοκίνητο σίγουρα αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Για την ιστορία, όπως ανακοίνωσε η βρετανική φίρμα πρόκειται για μια Ghost που κατασκευάστηκε στις 23 Ιανουαρίου 2014 και της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει ήδη ειδοποιηθεί.

Όσο για το ενδεχόμενο πρόβλημα της συγκεκριμένης Ghost, σύμφωνα με τις συστάσεις «οι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού ενδέχεται να μην παράσχουν τα αναμενόμενα επίπεδα προστασίας σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης», όπως προέκυψε από τις δοκιμές της Ομοσπονδιακής Αρχής για την Ασφάλεια των Αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης κλήθηκε ήδη σε τοπικό αντιπρόσωπο της βρετανικής φίρμας προκειμένου να αντικατασταθούν οι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όσο για εκείνους που αναρωτιούνται για το λόγο που ώθησε την Rolls-Royce σε «δημόσια» ανάκληση ενός και μόνο αυτοκινήτου αντί να έρθει σε συνεννόηση με τον άμεσα ενδιαφερόμενο, θα πρέπει να αναζητήσουν την απάντηση στην αυστηρότερη αμερικανική νομοθεσία σε ό,τι αφορά το θέμα της προστασίας καταναλωτών.

auto.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Λεβερκούζεν: Μόλις η τρίτη ομάδα στο top-5 που κατακτά τον τίτλο αήττητη (pis+vids)

Η Λεβερκούζεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Άρσεναλ (2003-2004) και Γιουβέντους (2011-2012).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024