Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το ζήτημα των εκπομπών C02 (Model Year 2016)

VW: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το ζήτημα των εκπομπών C02 (Model Year 2016)

O όμιλος VW δημοσιοποιεί τη λίστα των μοντέλων τα οποία έχουν λανσαριστεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 (Model Year 2016) και επηρεάζονται από το ζήτημα των πλασματικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Μετά την ανακοίνωσή της 3ης Νοεμβρίου για ενδεχόμενες πλασματικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 αυτοκίνητα του, ο όμιλος VW στο πλαίσιο της υπόσχεσής του για ενδελεχή έρευνα του ζητήματος, συγκεκριμενοποιεί τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται, ξεκινώντας από όσα κατηγοριοποιούνται ως Model Year 2016 -δηλαδή όσα έχουν λανσαριστεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015- και τα οποία ανέρχονται σε 430.046.

Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα που δημοσιοποιεί ο όμιλος VW για τα αυτοκίνητα (μοντέλα και εκδόσεις) που επηρεάζονται από το ζήτημα των εκπομπών διοξείδίου του άνθρακα: VW (281.617 αυτοκίνητα), Audi (15.733 αυτοκίνητα), Skoda (83.282 αυτοκίνητα) και Seat (32.161 αυτοκίνητα)

Όπως σημειώνει ο όμιλος VW, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες κάθε εμπλεκόμενης φίρμας στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται, ειδικές εφαρμογές όπου οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων του γερμανικού ομίλου θα μπορούν να εισαγάγουν τον αριθμό πλαισίου (VIN) προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο το όχημά τους εμπλέκεται.

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του ζητήματος, όπως ανακοινώνει ο γερμανικός όμιλος, έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές για τα ευρήματα και το επόμενο βήμα θα είναι η επαναπροσδιορισμός των επιπέδων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε μοντέλου υπό την εποπτεία των αρχών.

Σημειώνεται ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή ο όμιλος VW έχει δεσμευτεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους εισαγωγείς του, οι τυχόν επιβαρύνσεις που θα προκύψουν στη φορολόγηση των αυτοκινήτων από την ενδεχόμενη διαφοροποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να βαρύνουν απευθείας τον ίδιο τον όμιλο και όχι τους πελάτες του.

Επίσης, όπως επισημαίνεται από τον όμιλο VW, αναφορικά με αυτοκίνητα παλαιότερων ετών που εμφανίζουν πλασματικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η έρευνα βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη σε συνεργασία με τις αρχές και θα υπάρξει νέα ενημέρωση για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου ο αριθμός των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το ζήτημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να ανελθει συνολικά σε 800.000.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024