Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληροπυρηνικό Bentayga και διθέσιο sportscar στο -κοντινό- μέλλον της Bentley

Σκληροπυρηνικό Bentayga και διθέσιο sportscar στο -κοντινό- μέλλον της Bentley

Με φόντο την αυξημένη απήχηση για το νέο της SUV, η Bentley προαναγγέλλει τα σχέδιά της για μια πανίσχυρη και πιο σκληροπυρηνικά ασφάλτινη έκδοση του Bentayga καθώς και για την έκδοση παραγωγής του EXP 10 Speed Six, το οποίο θα αναλάβει να αποτελέσει την sportscar αιχμή των Βρετανών.

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης της Bentley για την έκθεση του Los Angeles όπου παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση του Bentayga με τα διακριτικά First Edition, η βρετανική φίρμα έδωσε το στίγμα για τα σχέδιά της στο κοντινό μέλλον και το οποίο προβλέπει δύο νέα μοντέλα: μια πανίσχυρη έκδοση του πρώτου της SUV, αλλά και ενός sportscar.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, η νέα έκδοση του Bentayga θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «Super Bentayga» και όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Peter Guest, υπεύθυνος σχεδιασμού προϊόντων στη βρετανική φίρμα: «θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο στις ασφάλτινες επιδόσεις σε σχέση με την γνωστή εκδοχή του, διατηρώντας τον τετράθυρο και τετραθέσιο χαρακτήρα του».

«Μπορεί να μην έχει τον ίδιο χώρο αποσκευών με το γνωστό Bentayga, ωστόσο θα υιοθετήσει ένα πιο επιθετικό σχεδιασμό, θα είναι πολύ πιο γρήγορο και πολύ πιο σκληροπυρηνικό», συμπληρώνει ο ίδιος για την νέα έκδοση του βρετανικού SUV η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, αναμένεται να δώσει το στίγμα της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα μάλιστα με ανεπίσημες πληροφορίες δεν αποκλείεται να δούμε μια πρωτότυπη εκδοχή του πανίσχυρου SUV ακόμα και στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι ήδη γνωστό, πριν την νέα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του Bentayga προτεραιότητα έχουν δύο ακόμα εκδόσεις του οι οποίες και θα λανσαριστούν μέσα σε διάστημα 12-18 μηνών.

Ο λόγος για μια πετρελαιοκίνητη έκδοση του βρετανικού SUV -και την πρώτη diesel στην ιστορία της φίρμας- η οποία θα επωφεληθεί και από την τεχνολογία ενός ηλεκτροκίνητου υπερσυμπιεστή καυσαερίων, αλλά και την plug-in υβριδική η οποία θα συνδυάζει κινητήρα βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα άφιξη στην γκάμα των Βρετανών, θα πρόκειται για ένα διθέσιο κεντρομήχανο sportscar με «οδηγό» το πρωτότυπο EXP 10 Speed Six το οποίο θα αναλάβει να ανταγωνιστεί προτάσεις όπως η Ferrari 488, η McLaren 675 LT και η Aston Martin DBS.

«Η ανταπόκριση του κοινού στο EXP 10 Speed Six ήταν υπεράνω κάθε προσδοκίας, κατ΄επέκταση θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε κάνοντάς το πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Bentley, Wolfgang Durheimer.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα επενδύσεων μεγαλύτερο από ποτέ και το οποίο προβλέπει την επένδυση 840 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών σε νέα προϊόντα. Οι άνθρωποί μας και τα προϊόντα μας είναι το κλειδί για το μέλλον μας», σημειώνει ο ίδιος.

Αναφορικά με τις προδιαγραφές της έκδοσης παραγωγής του EXP 10 Speed Six, επιθυμία του W. Durheimer, είναι να λανσαριστεί ως ηλεκτροκίνητο sportscar με ισχύ που θα φτάνει τουλάχιστον τoυς 500 ίππους.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού προϊόντων της Bentley, Peter Guest, δεν αποκλείει παράλληλα το ενδεχόμενο η κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Ανεξαρτήτως προδιαγραφών τόσο της νέας πανίσχυρης εκδοχής του Bentayga όσο και του νέου sportscar, το δεδομένο είναι ότι και τα δύο αυτοκίνητα βρίσκονται καθ’οδόν προς την παραγωγή τους, όπως υπογραμμίζει ο Wolfgang Durheimer, σημειώνοντας ωστόσο ότι απομένουν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να οριστικοποιηθούν προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχία τους ως επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Εξάλλου, με δεδομένη την αυξημένη απήχηση για το Bentayga για το οποίο ήδη οι παραγγελίες και οι αντίστοιχοι στόχοι παραγωγής έχουν ξεπεράσει τις 5.000 όταν οι αρχικές προβλέψεις ήταν 3.500, τα χρήματα που απαιτούνται για τις παραπάνω επενδύσεις-νέα μοντέλα, βρίσκονται επίσης καθ’ οδόν.

Auto Express

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024