Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz SL 2016: Ο θρύλος επέστρεψε

Mercedes-Benz SL 2016: Ο θρύλος επέστρεψε

Η ανανεωμένη σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, η Mercedes-Benz SL πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο μακρινό Los Angeles κλέβοντας την παράσταση.


Τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles επέλεξε η Mercedes-Benz για την παγκόσμια πρεμιέρα της ανανεωμένης SL.

Το κορυφαίο roadster στη σημερινή γκάμα της γερμανικής φίρμας επιστρέφει έχοντας αναβαθμίσει τόσο τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά όσο και τις τεχνικές προδιαγραφές του.

Ως συνήθως η αρχή έχει γίνει από το μπροστινό τμήμα του αμαξώματος το οποίo άλλωστε συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες σε έκταση και αριθμό αλλαγές.

Πέρα από την εντυπωσιακή κεντρική εισαγωγή αέρα, τα βλέμματα τραβούν και οι ενεργοί προβολείς τεχνολογίας LED, οι οποίοι μάλιστα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Πιο κοντά στη μέχρι σήμερα γνωστή εικόνα του γερμανικού roadster βρίσκεται το πίσω τμήμα. Φυσικά, αν μιλάμε για τις κορυφαίες εκδόσεις που φέρουν την υπογραφή της AMG, την παράσταση κλέβουν οι δύο διπλές απολήξεις των εξατμίσεων που ενσωματώνονται στον διαχύτη του πίσω προφυλακτήρα.

Αντιστοίχως, στο εσωτερικό πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη TFT, η οποία καλείται να υποστηρίξει τις επικαιροποιημένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας με τις οποίες εξοπλίζεται η ανανεωμένη SL.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, ο V6 κινητήρας των 3,0 λίτρων της SL 400 αποδίδει 35 επιπλέον ίππους, φτάνοντας τους 367, ενώ αύξηση της τάξης των 20 Nm παρουσιάζει και η μέγιστη τιμή της ροπής.

Ένα σκαλί ψηλότερα, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 4,7 λίτρων αποδίδει 455 ίππους και 700 Nm ροπής, έχοντας στο πλευρό του ένα αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων.

Τους 585 ίππους και τα 900 Nm ροπής φτάνει η απόδοση του V8 κινητήρα των 5,5 λίτρων, ο οποίος εφοδιάζει την SL 63 AMG, εξασφαλίζοντας με τη βοήθεια ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων εκρηκτικές επιδόσεις.

Δωδεκακύλινδρος, χωρητικότητας 6,0 λίτρων, είναι ο κινητήρας που φιλοξενεί κάτω από το μακρύ καπό της η SL 65 AMG. Η απόδοσή του φτάνει τους 630 ίππους και τα 1000 Nm ροπής, επιτρέποντας στο γερμανικό roadster να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Οι συμβατικές εκδόσεις της ανανεωμένης SL διατίθενται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ωστόσο, προαιρετικά μπορεί κανείς να αποκτήσει το Active Body Control που μέσω ενός υδραυλικού κυκλώματος και τις ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους, περιορίζει τις κινήσεις του αμαξώματος, ενισχύοντας περαιτέρω την άνεση.

Τα χαρακτηριστικά λειτουργίας, τόσο της ανάρτησης όσο του κινητήρα και του αυτόματου κιβωτίου μπορούν να παραμετροποιηθούν μέσω των διακοπτών του DYNAMIC SELECT, με τα διαθέσιμα προς επιλογή προγράμματα οδήγησης να ακολουθούν τη φιλοσοφία, τις προδιαγραφές και τον πρόσθετο εξοπλισμό του αυτοκινήτου-έκδοσης.

auto.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024