Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Infiniti QX30 2016: H νέα άφιξη στα compact crossover

Infiniti QX30 2016: H νέα άφιξη στα compact crossover

Την Πόλη των Αγγέλων επέλεξε η Infiniti για την πρεμιέρα πρώτου compact SUV ως έκδοσης παραγωγής και το οποίο θα διεκδικήσει μερίδιο σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία με όπλα την ιδιαίτερη ιαπωνική αισθητική και τεχνολογικό άρωμα από την Στουτγάρδη.


Μετά την πρεμιέρα του ως concept car στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, το QX30, το μικρό SUV της Infiniti, πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα του, ως έκδοσης παραγωγής, πλέον στην έκθεση του Los Angeles.

Έχοντας ως αφετηρία το ίδιο δάπεδο με την Mercedes-Benz GLA, το QX30 μοιράζεται αρκετά μηχανικά και μη μέρη με το γερμανικό SUV, ωστόσο, ακολουθεί το δικό του μονοπάτι σε επίπεδο αισθητικής που δεν διαφέρει στο ελάχιστο σε σχέση με το πρωτότυπο που είχαμε δει τόσο στην ελβετική έκθεση όπου και πρωτοεμφανίστηκε όσο στην πρόσφατη Φρανκφούρτη, θυμίζοντας έντονα επίσης το Q30 σε μια crossover εκδοχή.

Επίσης αν και η Infiniti δεν δημοσιοποιεί ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το QX30 θα διατεθεί αποκλειστικά ως τετρακίνητο προβάλλοντας ένα πιο περιπετειώδη χαρακτήρα σε σχέση με το γερμανό ομόλογό του.

Σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνει η ιαπωνική φίρμα χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω, το QX30 θα εξοπλίζεται με ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα μπορεί να μεταδίδει έως και το ήμισυ της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα διασφαλίζοντας μέγιστη πρόσφυση. Την μετάδοση της κίνησης αναμένεται να αναλαμβάνει ένα επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με χειροκίνητη λειτουργία.

Σε ό,τι αφορά το θάλαμο επιβατών, το Q30 διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζουν το χαρακτηρισμό premium, με προφανή την έντονη συνάφειά του με το Q30.

Προς το παρόν, η Infiniti δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για την γκάμα κινητήρων, ωστόσο βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι, η γκάμα θα μιμηθεί του Q30 έχοντας το ίδιο άρωμα Στουτγάρδης.

Έτσι η βενζινοκίνητη γκάμα αναμένεται να συμπεριλάβει κινητήρες βενζίνης 1,6 λίτρων με ισχύ 122 και 156 ίππων και δίλιτρο turbo με απόδοση 211 ίππων.

Εφαλτήριο για τις επιλογές πετρελαίου αναμένεται να αποτελέσει μοτέρ 1,5 λίτρου με 109 ίππους ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία κινητήρα 2,2 λίτρων με 170 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024