Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Volvo Concept 26: Η αυτόνομη οδήγηση «εκ των έσω»

Volvo Concept 26: Η αυτόνομη οδήγηση «εκ των έσω»

Η σουηδική φίρμα παρουσιάζει στην Πόλη των Αγγέλων την προσέγγισή της για το εσωτερικό των αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.


Με αφετηρία την έκθεση του Los Angeles η σουηδική φίρμα παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο το οποίο αποτελεί το όραμα της για το εσωτερικό των αυτοκινήτων στο μέλλον όταν η αυτόνομη οδήγηση γίνει κανόνας.

Ξεκινώντας από την ονομασία του, η Volvo ονόμασε το πρωτότυπο Concept 26 καθώς τόσο υπολογίζει το χρόνο που απαιτείται για την μετάβαση ενός μέσου οδηγού από το σπίτι στο χώρο εργασίας του.

Έτσι, το φουτουριστικό εσωτερικό σχεδιάστηκε με γνώμονα την δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου του οδηγού στο παραπάνω χρονικό διάστημα με δεδομένο και ότι δεν θα χρειάζεται να ασχολείται με την οδήγηση σε ένα αυτοκίνητο με σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το κάθισμα του οδηγού διαθέτει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις Drive, Create και Relax οι οποίες σε συνάρτηση και με το πρόγραμμα οδήγησης δίνουν και διαφορετικές επιλογές στον οδηγό.

Έτσι, όταν το αυτοκίνητο μπαίνει σε πρόγραμμα πλήρους αυτόνομης οδήγησης, το τιμόνι αποσύρεται και το κάθισμα μπαίνει αυτομάτως σε μια πιο «χαλαρωτική» θέση. Παράλληλα από το ταμπλό αναδύεται μια μεγάλη οθόνη όπου, σύμφωνα με το μελλοντικό σκεπτικό της Volvo, o οδηγός θα μπορεί να παρακολουθήσει τις αγαπημένες του σειρές ή εκπομπές σε πλατφόρμες streaming όπως το Netflix. Στα gadget ξεκούρασης συγκαταλέγεται επίσης προσωπικό πτυσσόμενο τραπεζάκι για τον οδηγό καθώς και υποπόδιο.

Για τους οδηγούς που επιθυμούν να χαλαρώσουν λίγο παραπάνω, χωρίς να κάνουν τίποτα ιδιαίτερο, το κάθισμα μεταβάλλει και άλλο την θέση του προς τα πίσω και έτσι το εσωτερικό μετατρέπεται σε ένα άνετο lounge το οποίο υπακούει στο γνώριμο δίπτυχο σκανδιναβικής πολυτέλειας και design.

Η σουηδική φίρμα δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τα υλικά από τα οποία αποτελείται το εσωτερικό ωστόσο σαφές ότι πρόκειται για δέρμα με λεπτομέρειες από ξύλο και μέταλλο. Τις προδιαγραφές του εσωτερικού, εκτός από την ευμεγέθη οθόνη στα δεξιά και το αυτόματα ανακλινόμενο κάθισμα οδηγού συμπληρώνει η παρουσία ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μετακινείται στην αρχή του τούνελ μετάδοσης.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση ενός αντίστοιχου εσωτερικού σε αυτοκίνητα παραγωγής, υπενθυμίζεται ότι η Volvo έχει ήδη προαναγγείλει δοκιμές με στόλο αυτοκινήτων με σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης από το 2017 στο Gothenburg και με την προοπτική η τεχνολογία να περάσει στην παραγωγή από το 2020.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024