Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Volvo κοιτάζει το τεχνολογικό μέλλον μέσα από τα 3D γυαλιά της Microsoft

H Volvo κοιτάζει το τεχνολογικό μέλλον μέσα από τα 3D γυαλιά της Microsoft

Η συνεργασία των Volvo-Microsoft, αρχικά φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο πώλησης αυτοκινήτων μέσω των γυαλιών προβολής 3D ολογραμμάτων και στη συνέχεια θα επεκταθεί στην αυτόνομη οδήγηση αλλά και στην αξιοποίηση δεδομένων από τα «έξυπνα» αυτοκίνητα του μέλλοντος προς όφελος της εμπειρίας οδήγησης και της ασφάλειας.


Η Volvo Cars σκιαγραφεί την επόμενη ημέρα στην πώληση των αυτοκινήτων και όχι μόνο, συμπράττοντας με την Microsoft σε ένα project για την εξέλιξη των τεχνολογιών του μέλλοντος και που ξεκινά με το Microsoft HoloLens, ενός ζευγαριού γυαλιών-πανίσχυρου υπολογιστή όπου μπορεί να «προβληθεί» οτιδήποτε ως τρισδιάστατο ολόγραμμα στο χώρο και το οποίο φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον τρόπο παρουσίασης και διαμόρφωσης αυτοκινήτων στο κοινό του μέλλοντος.

Συνοπτικά το Microsoft HoloLens αποτελεί μια «τυπική» συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας η οποία, στην ουσία, επιτρέπει στο χρήστη να δει ολογράμματα 3D στον χώρο γύρω του και που σύμφωνα με την Volvo στην από κοινού παρουσίαση με την Microsoft, μπορεί σε μερικά χρόνια να χρησιμοποιηθεί για να επαναπροσδιορίσει το πώς οι πελάτες προσεγγίζουν και εξερευνούν ένα αυτοκίνητο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα πωλούνται και θα αγοράζονται στο μέλλον.

Ήδη στην επίδειξη του HoloLens που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Microsoft, στο Redmont των HΠΑ, οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν, χρησιμοποίησαν τις δυνατότητες των μαγικών γυαλιών της Microsoft για να πάρουν μια τρισδιάστατη γεύση από το νέο Volvo S90 το οποίο θα παρουσιαστεί τον προσεχή Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit αλλά και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

«Το HoloLens προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία, την οποία μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι. Φανταστείτε ότι έχετε τη δυνατότητα με την επαυξημένη πραγματικότητα να διαλέξετε ακριβώς τον τύπο του αυτοκινήτου που θέλετε, να εξερευνήσετε τα χρώματα, τις ζάντες ή να κατανοήσετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά, τις υπηρεσίες και τις επιλογές που διατίθενται», δήλωσε από το floor» της εκδήλωσης, ο Björn Annwall, επικεφαλής πωλήσεων, marketing και εξυπηρέτησης πελατών της Volvo Cars, δίνοντας το στίγμα της αξιοποίησης του gadget της Microsoft από την Volvo και την μεταμόρφωση που μπορεί να επιφέρει στην σχέση μεταξύ καταναλωτή-αυτοκινήτου.

Όπως επίσης σημειώνει ο ίδιος, η τεχνολογία του HoloLens μπορεί επίσης να απελευθερώσει τους εξουσιοδοτημένους διανομείς από τα πιο παραδοσιακά περιβάλλοντα των πωλήσεων και δίνοντας τους νέες δυνατότητες προσέγγισης του κοινού, σε εμπορικά κέντρα ή μεγάλες εμπορικές οδούς, εγκαινιάζοντας νέα κανάλια πώλησης σε ένα πολύ μεγαλύτερο δυνάμει κοινό.

Η συνεργασία της Volvo και Microsoft δεν θα περιοριστεί ωστόσο στις δυνατότητες του HoloLens καθώς όπως ήδη ανακοινώθηκε, αυτό αποτελεί μόνο την αρχή για μια μακρά συνεργασία σε διάφορα πεδία τεχνολογίας όπως τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, αλλά και η διαχείριση και η αξιοποίηση των δεδομένων που προκύπτουν από διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, ώστε να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες, αλλά και προς όφελος της ασφάλειας των αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά την αυτόνομη οδήγηση υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me, από το 2017 θα παραχωρηθεί σε «κοινούς θνητούς» στη Σουηδία ένας στόλος από 100 XC90 με δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για την ευρεία παραγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Εκτός από τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, η συνεργασία μεταξύ της Volvo και Microsoft θα επεκταθεί και στην προσπάθεια υπόδειξης του καλύτερου τρόπου συγκέντρωσης δεδομένων από αυτοκίνητα και οδηγούς και της αξιοποίησής τους προκειμένου να ενισχυθεί η εμπειρία της οδήγησης, αλλά και με την χρήση αναλυτικών μοντέλων πρόβλεψης, να βελτιωθεί η ασφάλεια.

Όπως εξάλλου σημειώνει και από την πλευρά της Microsoft, ο Scott Erickson, επικεφαλής της εξέλιξης για το HoloLens: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Volvo Cars, οραματιζόμενοι νέες δυνατότητες στη σχεδίαση, την εξερεύνηση και την αγορά του αυτοκινήτου. Μας συναρπάζει το ότι συνυπάρχουμε με τη Volvo σε αυτή τη διασταύρωση που η τεχνολογία συναντά την ανθρωποκεντρική σχεδίαση».

auto.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024