Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bugatti Chiron: Ραντεβού στη Γενεύη για την «νέα Veyron»

Bugatti Chiron: Ραντεβού στη Γενεύη για την «νέα Veyron»

Η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε το όνομα του μοντέλου που θα αναλάβει να «αντικαταστήσει» την Veyron, ενσαρκώνοντας τον υπερθετικό βαθμό της αυτοκίνησης.

Η γαλλική φίρμα επιβεβαίωσε την ονομασία και την χρονική στιγμή της πρεμιέρας του νέου υπεραυτοκινήτου της το οποίο συστήνεται ως Chiron και επιφυλάσσεται για την ελβετική έκθεση τον προσεχή Μάρτιο, όπου θα παρουσιαστεί διεκδικώντας μια θέση στην κορυφή της τετράτροχης «τροφικής» αλυσίδας.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις θα πρόκειται για το «ισχυρότερο, ταχύτερο, πολυτελέστερο και μοναδικότερο super sports car στον κόσμο» και παρά τη σωρεία επιθέτων συγκριτικού βαθμού υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να κατακτήσει τον υπερθετικό βαθμό όλων των παραπάνω όπως επιβάλλουν οι συνήθειες της φίρμας.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ονόματος του νέου supercar, όπως διευκρινίζουν οι Γάλλοι το έκαναν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Louis Chiron έναν από τους οδηγούς δοκιμών της Bugatti αλλά και ένας από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων στον κόσμο τη δεκαετία του ’20.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς η Bugatti Chiron βρίσκεται ήδη στην τελική φάση των δοκιμών εξέλιξής οι οποίες διεξάγονται σε παντός είδους καιρικές και οδικές συνθήκες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και του χάρτη στο πιο απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών «ever» προκειμένου, όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της φίρμας, Wolfgang Durheimer «να είναι σημαντικά καλύτερη» από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Αν και οι προδιαγραφές της δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστές, ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν την Chiron να αξιοποιεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τετραπλά υπερτροφοδοτούμενου W16 των 8,0 λίτρων με ισχύ 1.500 ίππων και 1.500 Nm ροπής. Τη διαχείριση των θηριωδών μεγεθών θα αναλαμβάνει ένα DSG κιβώτιο επτά σχέσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στο γαλλικό supercar να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και από 0-300 χλμ./ώρα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα αναμένεται να διαμορφωθεί σε 470-480 χλμ.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική της αναμένεται, τα μέχρι στιγμής δείγματα παραπέμπουν σε μια πιο «προσγειωμένη» εκδοχή του Vision Gran Turismo Concept το οποίο είχε σχεδιαστεί για την 6η έκδοση του ομώνυμου παιχνιδιού ωστόσο, στη συνέχεια η Bugatti είχε παρουσιάσει ως πρωτότυπο στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης.

auto.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024