Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Volvo S90 Coupe: Θέμα χρόνου και -πολλών- εξελίξεων

Volvo S90 Coupe: Θέμα χρόνου και -πολλών- εξελίξεων

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας επιβεβαιώνει την άφιξη –και- ενός S90 Coupe στην γκάμα των 90αριών το οποίο όμως θα «αργήσει λίγο» με δεδομένο ότι προέχει… η πλήρης ανανέωση της γκάμας προϊόντων της Volvo.

Το νέο S90 και τα χαρακτηριστικά του, δεν ήταν η μοναδική πρόσφατη «αποκάλυψη» της Volvo καθώς ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Thomas Ingenlath, δίνει το στίγμα της νέας εποχής της Volvo που σηματοδοτούν τα -δύο πλέον- νέα 90άρια, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δυναμική τους συνέχεια η οποία θα εκφραστεί με την προσθήκη ενός coupe.

Ο λόγος φυσικά για το S90 Coupe το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί κοντά στα τέλη της δεκαετίας καθώς «προέχει» η πλήρης ανανέωση της γκάμας της Volvo η οποία και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

«Πρώτα ασχολούμαστε με τη σειρά 90, στη συνέχεια, σειρά έχουν οι νέες γενιές των 60άριων. Μετά θα ακολουθήσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο αλλά και, όπως όλοι ξέρουν, το XC40», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Thomas Ingenlath δίνοντας μια σαφή εικόνα του «καταιγιστικού» πενταετούς πλάνου της Volvo.

«Το 2019, το XC90 θα είναι το παλαιότερο μοντέλο της γκάμας», διευκρινίζει ο ίδιος μην αφήνοντας αμφιβολίες για το πλάνο καινούριων μοντέλων το οποίο εκτός από τις νέες γενιές ήδη γνωστών προτάσεων και την ηλεκτροκίνητη άφιξη περιλαμβάνει και το μικρότερο SUV των Σουηδών που θα έχει ως αφετηρία την νέα γενιά της σειράς 40.

Έτσι, με δεδομένη την πληθώρα νέων προϊόντων και παρόλο που η εμφάνισή του είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη και, το S90 Coupe περνά «αναγκαστικά» σε δεύτερη μοίρα στα σχέδια της Volvo.

Όπως επισημαίνει άλλωστε ο Τ. Ingenlath –αλλά και όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη- τα τρία πρωτότυπα -XC Coupe, Estate Coupe και Concept Coupe- που ανέλαβαν να εισαγάγουν την Volvo στην νέα εποχή έχουν προγραμματιστεί να δώσουν «ζωή» σε ένα νέο μοντέλο της σειράς 90 το καθένα.

Έτσι, με δεδομένο ότι το XC Coupe Concept έχει ήδη δώσει το XC90, ενώ το Concept Estate θα «μεταμορφωθεί» στο νέο V90 το οποίο, όπως είναι ήδη γνωστό, θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016, το 90άρι coupe είναι ο επόμενος σταθμός της σειράς που θα ακολουθήσει –αν και όπως επισημαίνει ο επικεφαλής σχεδιασμού λίγο αργότερα.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της Coupe εκδοχής της σειράς 90, σύμφωνα με τον ίδιο, η έκδοση παραγωγής δεν θα έχει σχεδιαστικές διαφορές με το Concept Coupe. Ωστόσο σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του με δεδομένη και την χρονική απόσταση, αναμένεται να προσθέσει κάτι παραπάνω στη σειρά 90, όπως για παράδειγμα μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή επιδόσεων ή κάτι ακόμα πιο εξεζητημένο σε επίπεδο τεχνολογίας άνεσης και πολυτέλειας μιας όπως επανέλαβε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Volvo, δεν είναι στις προθέσεις τους να προσθέσουν κάτι επιπλέον στην γκάμα πάνω από τη σειρά 90.

Auto Express

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024