Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW: Πολύ μικρότερος ο αριθμός αυτοκινήτων με αποκλίσεις σε CO2 –Μόλις εννέα μοντέλα

VW: Πολύ μικρότερος ο αριθμός αυτοκινήτων με αποκλίσεις σε CO2 –Μόλις εννέα μοντέλα

Η γερμανική φίρμα ολοκλήρωσε την έρευνά της για το ζήτημα των φερόμενων ως πλασματικών τιμών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα αυτοκίνητά της, διαπιστώνοντας ότι οι αποκλίσεις αφορούν στην Ευρώπη εννέα μοντέλα και περίπου 36.000 αυτοκίνητα.

Η VW ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο πλασματικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από μοντέλα της καταλήγοντας στο συμπέρασμα, ότι ο αριθμός των εμπλεκόμενων οχημάτων που είχαν αναφερθεί στην προηγούμενη λίστα την οποία είχε δημοσιοποιήσει και αφορά αυτοκίνητα Model Year 2016 είναι πολύ μικρότερος και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διευκρινίζοντας ότι τα μοντέλα που επηρεάζονται τελικά στην Ευρώπη είναι μόλις εννέα.

Αναλυτικά η λίστα των εννεά μοντέλων Model Year 2016 που επηρεάζονται:


Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, όπως σημειώνει δεν διαπιστώθηκε καμία απόκλιση μεταξύ των ονομαστικών τιμών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στα πραγματικά μεγέθη, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παράνομη απόπειρα παραποίησής τους.

Όπως μάλιστα διευκρινίζει η γερμανική φίρμα σε συνεργασία με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, ο αριθμός των 800.000 αυτοκινήτων ο οποίος αρχικά είχε αναφερθεί ότι εμπλέκονται στο ζήτημα δεν επιβεβαιώνεται.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα μοντέλα που εμπλέκονται όπως αποσαφηνίζει η VW θα ελεγχθούν και από μια ανεξάρτητη αρχή μέχρι τα Χριστούγεννα προκειμένου να διαπιστωθεί η απόκλιση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ωστόσο όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα οι αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν κατά τη δική της έρευνα στα εννέα αυτά μοντέλα είναι ελάχιστες, και έγκεινται σε λίγα μόλις γραμμάρια επιπλέον εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση της ονομαστικής κατανάλωσης καυσίμου κατά 0,1-0,2 λίτρα/100 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εμπλεκόμενων οχημάτων με δεδομένο ότι η ετήσια παραγωγή τους ανέρχεται σε 36.000 μονάδες, εκπροσωπούν μόλις το 0,5% των συνολικών πωλήσεων της φίρμας.

Όπως επιπλέον σημειώνεται η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και από τις υπόλοιπες φίρμες του ομίλου (Audi, Seat, Skoda) των οποίων τα αυτοκίνητα αρχικά εμπλέχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές στο ζήτημα των πλασματικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σε ό,τι αφορά τα μοντέλα που εμπλέκονται στο ζήτημα, σε δεύτερο χρόνο θα γίνει αναπροσαρμογή των σχετικών τιμών όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησής του από τις ανεξάρτητες αρχές.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024