Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δια χειρός Ford το Google car;

Δια χειρός Ford το Google car;

Νέες πληροφορίες θέλουν την Ford να αναλαμβάνει το κατασκευαστικό σκέλος του «αυτόνομου» αυτοκινήτου της Google.

Η πρόθεση της Google να εμπλακεί με την αυτοκίνηση είναι κάτι παραπάνω από γνωστή, όπως εξίσου γνωστή είναι η εικόνα του Google car, του δοκιμαστικού πρωτότυπου ή μάλλον για την ακρίβεια του στόλου δοκιμαστικών πρωτοτύπων με την παράξενη σχεδίαση που θυμίζει στην καλύτερη περίπτωση ιαπωνικό παιχνίδι και στη χειρότερη… high-tech αυγό και διαθέτει σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Αυτό που δεν είναι γνωστό ακόμα είναι το όνομα του κατασκευαστή που θα αναλάβει να μετατρέψει το Google car σε «αυτοκίνητο» που θα πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και θα το κατασκευάζει στις γραμμές παραγωγής του, αν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν εμπλοκή της Ford στο project και ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες και διαπραγματεύσεις για μια ενδεχόμενη συνεργασία με αντικείμενο το Google car.

Αν το σενάριο επαληθευτεί τότε δεν αποκλείεται η αρχική ανακοίνωση της συνεργασίας Google-Ford να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show στο Las Vegas που ανοίγει αυλαία στις 4 Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε η μόνη «υποψία» επιβεβαίωσης της παραπάνω συνεργασίας δείχνει να είναι η ανακοίνωση της «μπλε οβάλ» φίρμας να ξεκινήσει την εξέλιξη ενός δικού της αυτοκίνητου με σύστημα αυτόνομης οδήγησης και «όχημα» το Fusion Hybrid. Το πρόγραμμα εξέλιξης του αυτόνομου Fusion Hybrid θα ξεκινήσει από το 2016 στην Καλιφόρνια στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της φίρμας στο Palo Alto με την προοπτική να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα οδηγήσουν την αντίστοιχη έκδοση στην παραγωγή.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024