Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class 2016: Eπίδειξη δυναμισμού

Mercedes-Benz E-Class 2016: Eπίδειξη δυναμισμού

H Mercedes-Benz επανέρχεται με ένα ακόμα teaser το οποίο αποτυπώνει τη σιλουέτα της νέας γενιάς της E-Class επιχειρώντας να δώσει το στίγμα του επιπλέον δυναμισμού της που δεν θα περιοριστεί μόνο στη σχεδίαση.

Η γερμανική φίρμα συνεχίζει το «γαϊτανάκι» αποκαλύψεων για την νέα γενιά της E-Class η οποία θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση του Detroit στις 11 Ιανουαρίου, δίνοντας αυτή τη φορά στη δημοσιότητα ένα σκίτσο που φιλοδοξεί να αποτυπώσει τις σαφώς δυναμικότερες γραμμές της W123 όπως είναι η κωδική ονομασία του νέου μοντέλου.

Αν και η σιλουέτα που αποτυπώνεται στο σκίτσο παραπέμπει περισσότερο σε ένα τετράθυρo coupe παρά σε ένα τυπικό sedan, είναι προφανές ότι μέσω αυτού η Mercedes-Benz επιχειρεί να δώσει το στίγμα της σαφώς δυναμικότερης εμφάνισης –και όχι μόνο εμφάνισης- της νέας E-Class.

Όπως και να έχει με το νέο σκίτσο το δεδομένο είναι ότι σύμφωνα με την πληθώρα στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα, η νέα E-Class θα αντλήσει στοιχεία τόσο από την C όσο και από την S-Class διαθέτοντας ωστόσο και μια σειρά καινοτομιών που θα επιχειρήσουν να δώσουν την «νέα» ημέρα της αυτόνομης οδήγησης.

Ήδη είναι γνωστό ότι η νέα E-Class θα είναι μεγαλύτερη από την προκάτοχό της και θα έχει ως αφετηρία την ίδια ελαφριά αρχιτεκτονική όπου βασίζεται και η C-Class με αποτέλεσμα παράλληλα με το μεγαλύτερο μέγεθός της να έχει και χαμηλότερο βάρος.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της, η Mercedes-Benz έχει ήδη δημοσιοποιήσει εικόνες από το εσωτερικό το οποίο διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια μεγάλη οθόνη για το infotainment και τέσσερις στρογγυλούς αεραγωγούς όπως και στην S-Class. Σε κάθε περίπτωση, η βασική έκδοση της E-Class αναμένεται να διαθέτει αναλογικό πίνακα οργάνων , μια επιλογή που ωστόσο δεν αναμένεται να είναι και τόσο δημοφιλής σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την ελαφριά αρχιτεκτονική της C-Class και το hi-tech πολυτελές εσωτερικό με τις επιρροές από την S-Class η νέα Ε-Class θα διαθέτει έναν εκτενή κατάλογο τεχνολογικών καινοτομιών οι οποίες θα της εξασφαλίζουν τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης το οποίο, μεταξύ άλλων, θα της επιτρέπει να παρκάρει χωρίς την παρουσία του οδηγού στο εσωτερικό της και ο οποίος θα ελέγχει τη διαδικασία μέσω του smartphone του.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα νέα συστήματα και τεχνολογίες που έχει ανακοινώσει επισήμως η Mercedes-Benz για την νέα E-Class.

Στα έξυπνα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης της νέας E-Class τα οποία επιγράφονται με τον γενικό τίτλο «Drive Pilot» συγκαταλέγεται επίσης και το Active Lane Change Assist το οποίο χάρη στη συνδυαστική λειτουργία καμερών και radar, αναλαμβάνει το σύστημα διεύθυνσης επιτρέποντας την αυτόματη αλλαγή λωρίδων με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο άνεσης, αλλά και συνιστώντας μαζί με τα ήδη γνωστά Blind Spot Assist και Lane Κeeping Assist ένα επιπλέον σύστημα αποτροπής ατυχημάτων.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, όταν ο οδηγός ανοίξει το φλας για πάνω από δύο δευτερόλεπτα τότε το Active Lane Change Assist, αναλαμβάνει το σύστημα διεύθυνσης οδηγώντας το αυτοκίνητο στην αντίστοιχη διπλανή λωρίδα αυτομάτως και με ασφάλεια, καθώς τα πολλαπλά όργανα ελέγχου, δηλαδή η κάμερα και τα radar μικρής και μεγάλης εμβέλειας σκανάρουν το χώρο περιμετρικά του αυτοκινήτου και τη διαγράμμιση, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος από την αλλαγή λωρίδας.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Mercedes-Benz σε περίπτωση που τα παραπάνω συστήματα δώσουν το «ΟΚ», το αυτοκίνητο αλλάζει μόνο του λωρίδα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, ενώ η διαδικασία αυτόματης αλλαγής μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχύτητες από 80 έως 180 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024