Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Volvo και Ericsson ετοιμάζουν την επόμενη... αυτόνομη ημέρα της ψυχαγωγίας στα αυτοκίνητα

Volvo και Ericsson ετοιμάζουν την επόμενη… αυτόνομη ημέρα της ψυχαγωγίας στα αυτοκίνητα

Η Volvo σε συνεργασία με την Ericsson ετοιμάζει την τεχνολογία που θα κληθεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που θα προκύψουν από το concept της αυτόνομης οδήγησης και οι οποίες εστιάζουν στην ψυχαγωγία του οδηγού και έγκεινται στην έξυπνη διαχείριση των συνδέσεων δικτύου που θα επιτρέψει την πλήρη και συνεχή κάλυψη.

Μπορεί το concept της αυτόνομης οδήγησης να μην έχει ακόμα καθιερωθεί, ωστόσο είναι δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί στο κοντινό μέλλον και κάπως έτσι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που πρωτοπορούν είδος, όπως η Volvo που έχει ήδη διασφαλίσει κατά κάποιο τρόπο τις τεχνολογικές… διατυπώσεις που θα κάνουν την αυτόνομη οδήγηση πρακτικά εφικτή, στρέφονται σε άλλες πτυχές της, όπως για παράδειγμα στις ανάγκες ψυχαγώγησης των οδηγών που δεν θα οδηγούν τα αυτόνομα αυτοκίνητά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα του CES στο Las Vegas, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Ericsson εξελίσσει μια νέα τεχνολογία έξυπνων συνδέσεων που θα επιτρέπουν την «απόλυτη» ευρυζωνικότητα και πλήρη κάλυψη δικτύου σε αυτοκίνητα προκειμένου δυνατότητες όπως π.χ. η απρόσκοπτη και χωρίς διακοπές παρακολούθηση μιας σειράς ή ταινίας streaming από ένα αυτοκίνητο να είναι απολύτως εφικτές.

«Προσφάτως, με το Concept 26, αποκαλύψαμε το όραμα μας σε επίπεδο εσωτερικού design για αυτοκίνητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Πλέον κάνουμε το επόμενο βήμα και εργαζόμαστε ήδη πυρετωδώς προκειμένου να παρουσιάσουμε λύσεις οι οποίες θα διασφαλίσουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτόνομης οδήγηση. Φανταστείτε έναν αυτοκινητόδρομο γεμάτο από αυτοκίνητα με συστήματα πλήρους αυτόνομης οδήγησης με τους οδηγούς τους ξαπλωμένους αναπαυτικά στο κάθισμά τους να παρακολουθούν την αγαπημένη τους εκπομπή σε υψηλή ανάλυση. Έχουμε να κάνουμε με έναν εντελώς νέο τρόπο μετακίνησης ο οποίος θα δημιουργήσει νέες τεχνολογικές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την κάλυψη και την ταχύτητα του δικτύου η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει μια ομαλή και διασκεδιαστική εμπειρία», εξηγεί ο Anders Tylman στέλεχος της Volvo για το νέο τεχνολογικό πεδίο εξέλιξης και συνεργασίας της φίρμας με την Ericsson.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς και όπως σημειώνει η Volvo το νέο «καθεστώς» αυτόνομης οδήγησης θα δημιουργήσει τεράστιες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την παροχή ασύρματου δικτύου υψηλής ταχύτητας με συνεχή κάλυψη και εκτός των πυκνοκατοικημένων αστικών περιοχών.

Έτσι ο νέος στόχος της Volvo είναι με την αξιοποίηση του δικτύου και της τεχνογνωσίας της Ericsson να διασφαλίσει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ό,τι αφορά την εν κινήσει παροχή δικτύου στα αυτοκίνητά της. Σε αυτό το σκεπτικό, εξελίσσονται έξυπνες τεχνολογίες οι οποίες θα είναι σε θέση, υπολογίζοντας τη διάρκεια της διαδρομής σε συνάρτηση με τα σημεία κάλυψης του δικτύου να διαχειρίζονται την αποθήκευση των δεδομένων ώστε να διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας και απρόσκοπτη παρακολούθηση όποιου προγράμματος ο οδηγός έχει επιλέξει να δει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

«Οι έρευνές μας καταδεικνύουν ότι σχεδόν το 70% της κίνησης δεδομένων θα είναι video τα επόμενα χρόνια. Αυτό απαιτεί καινοτόμες τεχνολογίες συνδέσεων, υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων σε cloud και λύσεις που δεν θα επιτρέπουν μόνο να «εξυπηρετούν» πολλά οχήματα ταυτόχρονα που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο αλλά θα προσφέρουν τη δυνατότητα παρακολούθησης υψηλής ποιότητας και χωρίς διακοπές video, όπως ακριβώς έχουν συνηθίσει να τα παρακολουθούν από τις έξυπνες συσκευές τους οι καταναλωτές του σήμερα», σημειώνει ο Claes Herlitz, επικεφαλής εξέλιξης αντίστοιχων εφαρμογών για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ericsson.

Όπως σημειώνει η Volvo, τα μελλοντικά της αυτοκίνητα θα μπορούν να μάθουν να επιλέγουν και να προτείνουν μια λίστα προγραμμάτων προς παρακολούθηση για τους οδηγούς τους συνυπολογίζοντας τη διαδρομή, την κάλυψη δικτύου αλλά και τις προτιμήσεις του.

«Αν παραδείγματος χάρη κάποιος επιθυμεί να δει το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να γνωρίζει τη διαδρομή και τις συνθήκες κυκλοφορίας προκειμένου να διαχειριστεί αναλόγως το διαθέσιμο διαδίκτυο και να το καταστήσει εφικτό. Με την αυτόνομη οδήγηση, δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με μια απλή γρήγορη μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β αλλά με την συνολική εμπειρία που θέλει να έχει κανείς μπαίνοντας στο αυτοκίνητο και το πώς θα αξιοποιήσει το χρόνο που έχει «εξοικονομήσει» μην οδηγώντας. Με την τεχνολογία μας για την αυτόνομη οδήγηση θα παρέχουμε στους ανθρώπους την ελευθερία να επιλέγουν το πώς θα θέλουν να εμπλουτίζουν την εμπειρία της μετακίνησής τους», καταλήγει ο Anders Tylman.

auto.in.gr

Sports in

«Γεννάμε μόνο για να τα δούμε να πεθαίνουν» - Παλαιστίνιες θρηνούν τα μωρά τους που σκοτώνονται στη Γάζα

"Δεν μπορούσα καν να σηκώσω το κεφάλι μου. Δεν μπορούσα να τη δω, πόσο μάλλον να τη φροντίσω", λέει η Raneem μιλώντας για την 5 μηνών κόρη της που μεγαλώνει μακριά της καθώς της είναι αδύνατο να τη φροντίσει, λόγω των σοβαρών τραυματισμών της

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024