Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το -κοντινό- μέλλον των infotainment παρουσιάζει η Audi στο CES

Το -κοντινό- μέλλον των infotainment παρουσιάζει η Audi στο CES

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει από το CES την αναβαθμισμένη λειτουργικότητα αλλά και σχεδίαση του συστήματος infotainment MMI με όχημα το e-tron quattro concept.

Την επόμενη ημέρα των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αλλά και διάφορες επιπρόσθετες gadget και μη λειτουργίες που σύντομα θα είναι διαθέσιμες στα αυτοκίνητά της παρουσιάζει η Audi από το «floor» του CES στο Las Vegas.

Ξεκινώντας από τη βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος infotainment της γερμανικής φίρμας το οποίο είχε πρωτοπαρουσιάσει και πάλι στο Las Vegas πριν δύο χρόνια, η πρώτη αλλαγή είναι ότι o ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι μεγαλύτερος με διαγώνιο 14,1 ιντσών ενώ η αντίστοιχη οθόνη υιοθετεί τεχνολογία AMOLED.

Στο κέντρο του ταμπλό, το σύστημα infotainment MMI αποτελείται πλέον από δύο οθόνες αφής που τοποθετούνται σε κάθετη διαμόρφωση με την πρώτη να φιλοξενεί τις λειτουργίες ελέγχου περιφερειακών συστημάτων όπως το σύστημα πλοήγησης και το ηχοσύστημα και τη δεύτερη τα χειριστήρια και τις ενδείξεις για τον κλιματισμό.

Εκτός από τις ορατές αλλαγές, το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης διαθέτει δίκτυο σύνδεσης LTE το οποίο επιτρέπει το «κατέβασμα» δεδομένων στο αυτοκίνητο με ταχύτητες έως και 300 Mbit το δευτερόλεπτο.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το CES, σύντομα η Audi θα ξεκινήσει να προσφέρει στην Ευρώπη τη λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης ή e-Call σε ενισχυμένη εκδοχή μιας και εκτός από την αυτόματη ειδοποίηση των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση ατυχήματος, οι ιδιοκτήτες Audi θα μπορούν να επικοινωνήσουν αυτόματα με τα κέντρα service της Audi προγραμματίζοντας τον ετήσιο τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου τους. Επιπλέον, σε λίγους μήνες τα νέα Α4 και Audi Q7 θα αποκτήσουν τη δυνατότητα εγκατάστασης κάρτας SIM (e-SIM) η οποία επιτρέπει την αυτόματη σύνδεση με τις online υπηρεσίες της Audi την αλληλεπίδραση αυτοκινήτου smartphones μέσω apps αυξάνοντας τις επιλογές και τη χρηστικότητα.

To παρών στο CES δίνει και το e-tron quattro concept το οποίο η γερμανική φίρμα είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο του 2015, ωστόσο αυτή την φορά το «χρησιμοποιεί» για την παρουσίαση των παραπάνω βελτιώσεων στο infotainment, ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις διαθέτει και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης χάρη στην προσθήκη μιας σειράς από αισθητήρες, κάμερες και τεχνολογία laser που του επιτρέπουν να παίρνει τον έλεγχο σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας αλλά και να παρκάρει τον εαυτό του. Σύμφωνα με τις συστάσεις το συγκεκριμένο σύστημα θα περάσει στην παραγωγή στο κοντινό μέλλον.

Τέλος, η Audi παρουσίασε την νέα τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων η οποία εστιάζει στους δείκτες αλλαγής πορείας και στα φώτα φρένων τα οποία υιοθετούν τεχνολογία OLED, στοιχείο που επίσης θα περάσει στην παραγωγή στο κοντινό μέλλον.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024