Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H νέα Mercedes-Benz E-Class φεύγει από το CES… μόνη της

H νέα Mercedes-Benz E-Class φεύγει από το CES… μόνη της

Η νέα γενιά της E-Class ανακηρύσσεται από το Consumer Electronics Show στο Las Vegas ως το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που παίρνει άδεια δοκιμών αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους της Nevada.

H νέα γενιά της E-Class έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση του Detroit και παρόλο που έχει ήδη δώσει το στίγμα της ποικιλοτρόπως μέσω επίσημων ή ανεπίσημων ανακοινώσεων οι οποίες δεν έχουν αφήσει και πολλά στοιχεία στο σκοτάδι, η γερμανική φίρμα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών στον κόσμο που πραγματοποιείται στο Las Vegas χωρίς μια νέα είδηση για το δημοφιλέστερο ιστορικά μοντέλο της.

Έτσι, σε επίσημη «τελετή» που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του CES η νέα E-Class ή μάλλον για την ακρίβεια τρεις καμουφλαρισμένοι εκπρόσωποί της παρέλαβαν επίσημες πινακίδες δοκιμών για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που διαθέτουν, έχοντας τη δυνατότητα στο εξής να κυκλοφορούν «μόνες» τους στους δρόμους της πολιτείας της Nevada.

Μέχρι στιγμής όλα τα αντίστοιχης τεχνολογίας αυτοκίνητα της Mercedes-Benz ή άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούσαν ως πεδίο δοκιμών τους δρόμους της αμερικανικής πολιτείας για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησής του διέθεταν επιπλέον τεχνολογίες οι οποίες δεν έχουν ακόμα πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή τους.

Αυτό δεν ισχύει πια για την νέα E-Class η οποία παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επισήμως και εξαιτίας αυτού τα δοκιμαστικά πρωτότυπα κρύβονται ακόμα κάτω από το καμουφλάζ, έχει ήδη πάρει την τελική της μορφή τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά.

Όσο για τους λόγους που η Mercedes-Benz ζήτησε άδεια και πινακίδες δοκιμαστικών για τις τρεις E-Class, αυτό έγινε προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες τροποποιήσεις της ήδη υφιστάμενης αυτόνομης τεχνολογίας με την οποία θα εξοπλίζεται η νέα γενιά του μοντέλου η οποία όπως είναι ήδη γνωστό ονομάζεται Drive Pilot.

«Το γεγονός ότι η Mercedes-Benz είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που παίρνει μια αντίστοιχη άδεια για αυτοκίνητο παραγωγής δείχνει ότι είμαστε ένα βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και η νέα E-Class αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση των πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων», ανέφερε ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Thomas Weber παραλαμβάνοντας την άδεια και τις πινακίδες για τις – για λίγο ακόμα- δοκιμαστικές E-Class από τον Brian Sadoval, κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας όπου επιτρέπονται οι δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων σε όλο το εύρος του οδικού της δικτύου ήδη από τον Ιούνιο του 2011.

auto.in.gr

Sports in

Καζάνι που… βράζει ο λαός του Παναθηναϊκού: «Μας έχει ξεφτιλίσει ο Τούρκος και ο Αλαφούζος που τον έφερε» (pics)

Έξαλλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή στην Τούμπα – Οργισμένα σχόλια στα social media – Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024