Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αudi A4 allroad quattro 2016: Το πρακτικό πνεύμα της περιπέτειας

Αudi A4 allroad quattro 2016: Το πρακτικό πνεύμα της περιπέτειας

Με αφετηρία την έκθεση του Detroit η γερμανική φίρμα παρουσιάζει την 2η κατά σειρά γενιά της έκδοσης που συνδυάζει την πρακτικότητα του Avant με ένα πιο περιπετειώδη χαρακτήρα και η οποία –φυσικά- επωφελείται από όλα τα στοιχεία του νέου Α4 αλλά και κάποια επιπλέον.


Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε με την προηγούμενη γενιά του Α4, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει στην έκθεση του Detroit τη νέα γενιά της πολυχρηστικής έκδοσης του μεσαίου της μοντέλου.

Ακολουθώντας την ίδια συνταγή που το κατέστησε τόσο δημοφιλές, το νέο Α4 allroad quattro συνδυάζει τα χρηστικά πλεονεκτήματα της Avant έκδοσης αμαξώματος με crossover αισθητική αλλά και ικανότητες χάρη και στη συνδρομή του συστήματος τετρακίνησης quattro στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης αλλά και μιας ανάλογα αναβαθμισμένης ανάρτησης η οποία αυξάνει το ύψος της κατά 2,3 εκατοστά συμβάλλοντας στην συνολική αύξηση της απόστασης του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά επιπλέον 3,4 εκ. -σε σχέση με το A4 Avant.

Εξωτερικά, το Α4 allroad quattro διατηρεί τη γνώριμη crossover αισθητική επαναπροσέγγιση της Avant έκδοσης διαθέτοντας σκουρόχρωμα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος σε συνδυασμό με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, «ξαναγραμμένες» εισαγωγές αέρα και ράγες οροφής ενώ προστίθεται και ένας νέος αεροδυναμικός διαχύτης στο μπροστινό τμήμα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μεγαλύτεροι τροχοί που ξεκινούν από τις 17 ίντσες στη βασική εξοπλιστική έκδοση και φτάνουν προαιρετικά ως τις 19 ίντσες.

Η πολυχρηστική έκδοση του Α4 θα είναι διαθέσιμη σε πέντε πετρελαιοκίνητες και μία βενζινοκίνητη εκδόσεις ξεκινώντας από τους 150 ίππους και φτάνοντας έως τους 272 ίππους σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη ή το νέο αυτόματο οκτώ σχέσεων tiptronic ανάλογως την έκδοση, ενώ ανεξαρτήτως συνδυασμού, κοινό παρονομαστή αποτελεί το σύστημα quattro.

Στο ίδιο πλαίσιο του πιο περιπετειώδους χαρακτήρα το σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης της φίρμας, Audi Drive Select στο Α4 allroad quattro αποκτά ένα επιπλέον off-road πρόγραμμα με την ενεργοποίηση του οποίου ρυθμίζονται αναλόγως μια σειρά παραμέτρων όπως μεταξύ άλλων, η απόκριση του κινητήρα και η υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης.

Εκτός από το αυξημένο ύψος της, η ανάρτηση αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους τόσο στο μπροστινό όσο και στον πίσω άξονα ενώ, για πρώτη φορά, προσφέρεται προαιρετικά και η δυνατότητα επιλογής ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ.

Στα νέα στοιχεία του Α4 allroad quattro εκτός από τα ήδη γνωστά επιβοηθητικά συστήματα άνεσης και ασφάλειας της νέας γενιάς του Α4 όπως, μεταξύ άλλων, το ενεργό cruise control και η λειτουργία υποβοήθησης για αποδοτική οδήγηση, συγκαταλέγεται και μια νέα λειτουργία η οποία στοχεύει στη διευκόλυνση των ελιγμών με trailer μέσω του συστήματος infotainment MMI.

auto.in.gr

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024