Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ασφαλέστερα νέα μοντέλα του 2015 από τον EuroNCAP

Τα ασφαλέστερα νέα μοντέλα του 2015 από τον EuroNCAP

Η ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή δοκιμών πρόσκρουσης δίνει τη δική της λίστα για τα δέκα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2015, ανά κατηγορία βάσει των δοκιμών πρόσκρουσης που πραγματοποιήθηκαν την χρονιά που πέρασε και από τις οποίες «πέρασαν» συνολικά 40 νέα μοντέλα.


H ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή δοκιμών πρόσκρουσης έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα αυτοκίνητα που αναδείχθηκαν ασφαλέστερα στην κατηγορία τους για την χρονιά που πέρασε, βάσει των δοκιμών πρόσκρουσης που πραγματοποιήθηκαν από το EuroNCAP για το 2015 και οι οποίες συμπεριέλαβαν 40 νέα μοντέλα.

Ξεκινώντας από την «μεγάλη» SUV κατηγορία και με βάση τα κριτήρια του EuroNCAP ασφαλέστερο για το 2015 αναδείχθηκε το νέο Volvo XC90, καταγράφοντας τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας στις δοκιμές πρόσκρουσης και «αριστεύοντας» σε δύο επιμέρους κατηγορίες με αξιολόγηση 97% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η παρεχόμενη ασφάλεια σε ενηλίκους επιβαίνοντες και με 100% όσον αφορά την πληρότητα και την απόδοση των συστημάτων ασφαλείας.

Ως ασφαλέστερο στην μεσαία SUV κατηγορία, ή σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του EuroNCAP, στα «μικρά» off-roaders αναδείχθηκε η Mercedes-Benz GLC.

Απόλυτη ισοβαθμία στην αξιολόγηση του EuroNCAP πέτυχαν η Jaguar XE και το Toyota Avensis κερδίζοντας και τα δύο τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου του 2015 στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών, σύμφωνα με τη σχετική κατηγοριοποίηση της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής δοκιμών πρόσκρουσης.

Όπως σημειώνει ο EuroNCAP, για την περίπτωση της διπλής πρωτιάς στην ίδια κατηγορία, η Jaguar XE κατέγραψε λίγο υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία αξιολόγησης των συστημάτων ασφαλείας διαθέτοντας το σύνολο των αντίστοιχων συστημάτων από τη βασική της έκδοσης, στοιχείο που δεν ισχύει για όλα τα συστήματα ασφαλείας του Avensis, το δεύτερο απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό λόγω της πιο προσιτής τιμής του.

Πρωταθλητής ασφάλειας στην κατηγορία των οικογενειακών μικρομεσαίων για το 2015 αναδείχθηκε το Infiniti Q30 καταγράφοντας υψηλές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες αξιολόγησης. Επιπλέον, όπως σημειώνεται από τον EuroNCAP η παρουσία ενός ενεργού καπό στον εξοπλισμό του τού εξασφάλισε την καλύτερη βαθμολογία του 2015 σε ό,τι αφορά την κατηγορία προστασίας πεζών.

Δύο αριστεία ασφάλειας για το 2015 με ισοβαθμία στο γενικό μέσο όρο στις δοκιμές πρόσκρουσης έχει και η supermini κατηγορία, βάσει της κατηγοριοποίησης του EuroNCAP, όπου την κορυφή κατέκτησαν το Honda Jazz και η νέα γενιά του Suzuki Vitara.
Στην κορυφή ασφάλειας για τα μεσαία MPV κατέκτησε το νέο, ενώ ψηλότερα στην MPV κατηγορία, τα Ford Galaxy/S-Max κατάφεραν να κατακτήσουν την πρωτιά, υπερισχύοντας ωστόσο με ελάχιστη διαφορά έναντι του Renault Espace, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από τον EuroNCAP.

Όπως τονίζεται από την ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή δοκιμών πρόσκρουσης, ιδιαίτερη προσοχή για τη χρονιά που πέρασε δόθηκε στα roadsters, μια «σχετικά ακριβή κατηγορία αυτοκινήτων» όπου, όπως σημειώνει ο EuroNCAP, «η ασφάλεια περνάει σε δεύτερη μοίρα από τους κατασκευαστές». Όπως επίσης υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση «κανένα από τα roadster που αξιολογήθηκαν το 2015 δεν κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων, δεδομένης της απουσίας τεχνολογιών και συστημάτων ασφαλείας για την αποτροπή ατυχημάτων». Ωστόσο, σύμφωνα με την αξιολόγηση του EuroNCAP, αν και με τέσσερα αστέρια, το Mazda MX-5 αναδεικνύεται ως το ασφαλέστερο της κατηγορίας.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024