Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Audi ξεκινά τις προετοιμασίες για την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου «Q6» από το 2018

Η Audi ξεκινά τις προετοιμασίες για την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου «Q6» από το 2018

Στο εργοστάσιο των Βρυξελλών θα φιλοξενηθεί εξολοκλήρου -συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών ιόντων λιθίου- η παραγωγή του πρώτου μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Audi, ξεκινώντας από το 2018.

H Audi συμπληρώνει ένα ακόμα κομμάτι του παζλ για το πρώτο της μαζικής παραγωγής, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της «Q6 e-tron» ανακοινώνοντας ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την παραγωγή του η οποία θα φιλοξενηθεί στο εργοστάσιο της φίρμας στις Βρυξέλλες, ξεκινώντας από το 2018.

Όπως επισημαίνεται το εργοστάσιο των Βρυξελλών θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή του ηλεκτροκίνητου SUV, κατασκευάζοντας και τις μπαταρίες οι οποίες θα το εξοπλίζουν και οι οποίες σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις της Audi θα εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χλμ.

Όπως επίσης σημειώνει η γερμανική φίρμα στην νέα της ανακοίνωση, η παραγωγή του Α1 το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Βρυξελλών θα μετακινηθεί από το 2018 στο εργοστάσιο της Audi στο Martorell της Ισπανίας. Με φόντο αυτή την μεταβολή και το νέο Q3 το οποίο κατασκευάζεται στο ισπανικό εργοστάσιο θα αλλάξει τόπο παραγωγής, μετακομίζοντας στο Gyor της Ουγγαρίας.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Audi, το οποίο φέρει την -ανεπίσημη ακόμα- ονομασία «Q6 e-tron», όπως έχει ήδη διευκρινίσει η γερμανική φίρμα θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Q5 και Q7 υιοθετώντας ένα πιο σπορ χαρακτήρα και μια coupe SUV αισθητική όπως έχει αφήσει να «εννοηθεί» το concept που ανέλαβε να το συστήσει από την έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο του 2015.

Σχετικά με τις τεχνικές του προδιαγραφές εκτός από την μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία των νέων μπαταριών ιόντων λιθίου που εξελίσσει η Audi σε συνεργασία με LG και Samsung, το Q6 θα εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ –ένα στον μπροστινό άξονα και δύο στον πίσω- και θα έχει ως αφετηρία την αντίστοιχη τεχνολογία που εξοπλίζει την έκδοση παραγωγής του επίσης ηλεκτροκίνητου R8 e-tron. Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία συστήματος τετρακίνησης.

auto.in.gr

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024