Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Nissan κατασκευάζει το πρώτο επταθέσιο  αγωνιστικό έλκηθρο στον κόσμο

Η Nissan κατασκευάζει το πρώτο επταθέσιο αγωνιστικό έλκηθρο στον κόσμο

Mπορεί το να γλιστράς με ταχύτητα να μην είναι προσόν για ένα επταθέσιο όχημα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει αν πρόκειται για έλκηθρο, όπως το πρώτο επταθέσιο και απολύτως αγωνιστικά λειτουργικό. έλκηθρο που έφτιαξε η Nissan με έμπνευση το X-Trail.

Αντλώντας έμπνευση από το X-Trail στην τετρακίνητη έκδοση Techna, η Nissan αποφάσισε να επεκταθεί και σε άλλους λιγότερο… τροχήλατους τομείς αποκαλύπτοντας το πρώτο στον κόσμο επταθέσιο αγωνιστικό έλκηθρο.

Δεδομένου του ασυνήθιστου εγχειρήματος για την κατασκευή του επταθέσιου ελκήθρου, χρειάστηκε η συνδρομή των κορυφαίων ειδικών στο είδος όπως ο Diego Menardi και ο Ian Richardsonη οι οποίοι σε συνεργασία με τους σχεδιαστές Nissan μετέτρεψαν το παραδοσιακό τεσσάρων θέσεων σε ένα απολύτως αγωνιστικά λειτουργικό επτά θέσεων έλκηθρο το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 100 χλμ./ώρα και να υποστεί σε δυνάμεις έως 4,5G.

Για του λόγου το αληθές το έλκηθρο το οποίο παρουσιάστηκε στο Innsbruck της Αυστρίας και ονομάζεται X-Trail όπως και η πηγή της έμπνευσής του δοκιμάστηκε από το βετεράνο στο είδος, βρετανό ολυμπιονίκη Sean Olsson ο οποίος ήταν ο πιλότος του επταθέσιου ελκήθρου στην ιστορική πίστα του Igls σε μια υψηλών ταχυτήτων βόλτα από την οποία η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα και το αντίστοιχο video.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024