Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Seat SUV 2016: Ραντεβού στη Γενεύη

Seat SUV 2016: Ραντεβού στη Γενεύη

Το πρώτο SUV της ισπανικής φίρμας το οποίο αναμένεται να ονομάζεται Ateca, δίνει ραντεβού για την προσεχή διεθνή ελβετική έκθεση και προσφέρει μέσω "διαρροών" μια σαφή εικόνα για τα χαρακτηριστικά του.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για το πρώτο SUV της Seat το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο, και μαζί ξεκίνησαν και οι πρώτες διαρροές για το νέο «απόκτημα» της γκάμας της ισπανικής φίρμας.

Αρχικά, οι πρώτες πληροφορίες αφορούν την ακόμα ανεπιβεβαίωτη ονομασία του για την οποία το επικρατέστερο σενάριο είναι το «Ateca», το όνομα μιας πόλης στην περιοχή της Σαραγόσα από την οποία, σύμφωνα με τις συνήθειες της φίρμας, θα «βαφτιστεί» το ισπανικό SUV.

Ωστόσο η Seat έχει σπεύσει να κατοχυρώσει μια σειρά ονομάτων μεταξύ των οποίων τα Teroqa, Conqera, Teqta και Aran ωστόσο οι πρόσφατες κινήσεις της για την περαιτέρω κατοχύρωση του Ateca και ως λογότυπου τον αναδεικνύουν ως επικρατέστερο.

Όπως και να έχει με την ονομασία του, το νέο SUV θα είναι το πρώτο του είδους για την Seat αλλά και το πρώτο μιας αντίστοιχης «οικογένειας» από την ισπανική φίρμα που δείχνει να έχει μεγάλα σχέδια για την ιδιαιτέρως δημοφιλή κατηγορία των SUV.

Για την ακρίβεια, έχει ήδη προαναγγείλει την άφιξη ενός δεύτερου πιο compact SUV το οποίο θα έχει ως αφετηρία το νέο Ibiza.

Σε ό,τι αφορά το Ateca, όπως είναι ήδη γνωστό θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το Leon, MQB, ενώ θα αντλήσει κινητήρες από το πλούσιο οπλοστάσιο του ισπανικού μικρομεσαίου μοντέλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά οι επιλογές βενζίνης θα ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα και θα φτάνουν έως τα 2,0 λίτρα αποδίδοντας από 125 έως 180 ίππους, ενώ θα υπάρχουν δύο επιλογές κινητήρων diesel 1,6 και 2,0 λίτρων απόδοσης από 150 έως 190 ίππους. Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται και μια «hot» Cupra έκδοση όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί στελέχη της Seat.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει η παρουσία συστήματος τετρακίνησης το οποίο θα εφοδιάζει τις ισχυρότερες εκδόσεις της γκάμας ενώ σε συνάρτηση με την έκδοση οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και DSG.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική του, η Seat έχει ήδη δώσει μια γερή γεύση μέσω του αντίστοιχου concept 20V20 που παρουσίασε πέρυσι και από το οποίο δεν πρόκειται να απέχει πολύ το νέο της SUV όπως άλλωστε επιβεβαιώνει και μια φερόμενη ως»διαρροή» από το infotainment του μοντέλου όπου απεικονίζεται ψηφιακά το Ateca.

Auto Express

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024